maanantai 11. kesäkuuta 2018

Loosister

Muistan joskus lukeneeni Nyt-lehdestä ravintolajutun, jossa oli kerrottu eri kaupunginosien ravintoloiden tarjoamat ns. must-annokset eli annokset, joista ravintola on tunnettu tai jotka nyt vaan ylipäätään täytyy käydä kyseisessä paikassa testaamassa. Artikkelin innoittamana testasinkin eri kaupunginosien ravintoloiden tarjontaa innokkaana pitkään. Yksi mieleen jäänyt annos Kalliossa oli viitisen vuotta sitten auenneen Loosen ”pikkusiskon” Loosistersin kana-avokadopizza, mutta se jäi sillä erää testaamatta. Muutama vuosi ehti siis vierähtää ennen kuin löysin itseni rokkipaikasta pizzan äärestä.


Hot avokado chicken -pizza (13 €) sisältää chipotle-tomaattikastiketta, mozzarellaa, broileria, tuoretta ananasta ja avokadoa sekä chiliöljyä ja korianteria. Ehdin särpiä Westonsin siideriäni vain hetken, kun pizza jo kannettiin pöytään. Totesin pizzan ensisilmäyksellä kesäisen värikkääksi, mutta lopputuloksen hetken päästä hieman vetiseksi ja löysäksi. Epäilen, että uunissaoloaikaa olisi ollut syytä jatkaa pidempään. Tästä huolimatta pizza ajoi asiansa. Avokado ja tuore ananas raikastivat sitä miellyttävästi. Sanomattakin on kuitenkin selvää, että nähdyllä esityksellä ei olla lähelläkään kaupungin kärkikahinoita – joskaan ei myöskään peränpitäjän tuntumassa.


Loosister on rokkipaikka henkeen ja vereen. Musta katto ja punaiset seinät ovat jo itsessään erottuva sisustuselementti, jota komppaavat artistitaulut ja -valokuvat. Muutakin sälää seiniltä löytyy. Palvelu oli vähäeleistä, mutta sinänsä toimivaa. Keskeinen sijainti Kurvissa ja erottuva asennemiljöö tuonevat asiakkaita sisään seuraavatkin viisi vuotta.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bar Loosister
Hämeentie 50
00500 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti