Lounaalla tarjolla oli päivän kalaa tai metsäsienirisottoa (molemmat 10,50 €) tai klassinen porvarinvalinta päivän pihvi (15 €). Salaattibuffet leipineen ja kahvi kuuluvat hintaan. Tällä kertaa – edessä olevan laivamatkan loungetilan ”herkut” mielessäni – jätin kuin jätinkin pihvin ottamatta ja valitsin metsäsienirisoton paahdetulla aurajuustolla. Lomapäivän kunniaksi nostin lounaskokemukseni arjen yläpuolelle ottamalla lasillisen roseeviiniä (7 €, 12 cl). Risotossa ei ollut sijaa moitteille. Maku oli herkullinen ja koostumus oikeaoppisen kostea, mutta ei liian. Sieniäkin löytyi mukavasti. Paahdettu aurajuusto oli täydellisen uusi tuttavuus meikäläiselle, mutta annoksessa se antoi hyvää kontrastia makuihin ja suutuntumaan. Rucolat kaunistivat annosta, mutta ne olisi ehkä muutoin voinut jättää kokonaan pois. Asemoisin Skøgulin salaattibuffetin hieman keskitason yläpuolelle. Pastasalaatti, fetat, kikherneet ja haudutettu punakaali toimivat.
Skøgulin sisustus on modernin kliininen. Viesti on se, että ravintola haluaa jäädä mieleen ruoastaan, ei miljööstään. Palvelu oli ravintolapäällikön toimesta poikkeuksellisen ystävällistä, huomioivaa ja keskustelevaa. Kävipä nimittäin niinkin, että toista viinilasillista hakiessani valitsemani valkoviini oli päässyt ehtymään, mutta sain samaan hintaan (9 €, 12 cl) burgundilaista chardonnayta, joka oli äärimmäisen hekumallista.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Skøgul
Välimerenkatu 14 A
00220 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti