lauantai 18. toukokuuta 2019

Salutorget

Salutorgetin herraskaisessa jugendpankkisalissa on tullut nautittua brunssi jos toinenkin. Tosin ei ihan viimevuosina, sillä jokaviikkoinen brunssitoiminta jostain syystä lopetettiin. Nykyisin tarjolla on normaalin a la carte -illallisen lisäksi lounasta, perinteistä englantilaista afternoon tea -tarjoilua (joka on vielä testaamatta!) sekä erinäisten juhlapäivien spesiaalikattauksia. Olimme tällä kertaa Salutorgetissa juhlistamassa äitienpäivää.



Äitienpäiväbrunssin (55 €) menu oli kenties kaikkien aikojen parhaimman kuuloinen – ja se on paljon sanottu se! Vai mitä sanotte mm. parsa-peruna-savusiikasalaatista, tomaatti-sipuli-Burrata-juustosalaatista, katkarapu skagenista, marinoidusta mustekalasta chorizolla, lämminsavulohesta, lammasmakkarasta, ankkarilletestä, naudan paahtopaistista ja varhaisperunasta? Lisäksi kun pääruoaksi sai valita joko valkoista parsaa uppomunalla ja pinaatilla, lohta ja korvasientä tai Wagyu-härkää tryffelillä ja oliivilla, alkaa ymmärtää varsin kovan preemion äitienpäiväbrunssin hinnassa.








Ja olihan se alkupalakattaus tosi kova. Kahden lautasen voittavalla taktiikalla sai hyvän käsityksen keittiön osaamisesta. Parhaimmistoon nostan raikkaan keväisen parsa-peruna-savusiikasalaatin, aina mainion katkarapu skagenin, ihastuttavan erikoiset marinoidut mustekalat chorizolla, herkullisen ankkarilleten sekä maukkaat kevään ensimmäiset varhaisperunat. Heikoin lenkki oli yllättäen paahtopaisti, joka oli aivan liian mautonta kisatakseen menestyksekkäästi näin kovassa seurassa.


Pääruoat tuotiin pöytään lautasannoksina. En vain voinut olla ottamatta Wagyu-härkää, vaikka ei parsassa tai lohessakaan olisi ollut mitään vikaa. Odotukset olivat alkuruokien jälkeen tapissa ja mielessä välkehti jostain syystä taannoisen Japanin reissun Kobe-härkä. Pääruoka oli hienostuneen laadukas kokonaisuus, jossa onnistuneet lisukkeet (tryffelillä maustetut kurpitsa ja oliivitahna) haastoivat hyvin härkää. Sekin oli hyvää, mutta ihan kuin siitä olisi jotain jäänyt puuttumaan.



Verrattain vaatimattomien välijuustojen jälkeen oli aika käydä jälkiruokapöydän kimppuun. Tarjolla oli äitienpäiväkakkua, porkkanakakkua, suklaaganachea praliinikreemillä sekä vanilja pot de crémeä. Maistoin niitä kaikkia, tietysti. Yllätyksekseni tykkäsin kovasti kaikista. Näin ei käy brunssin jälkiruokapöydässä kovinkaan usein. Äitienpäiväkakku oli herkullisen täyteläistä, porkkanakakku lajinsa valioyksilö sekä pot de créme marjoineen raikas päätös. Kahvia sai tuttuun tapaan lisämaksusta (4,60 €). 




Tarjoilu Salutorgetissa oli keskustelevan ystävällistä ja nauravaista. Väkevältä juomien lisämyynniltä ei kuitenkaan vältytty. Miljöö historiallisessa salissa on vertaansa vailla, vaikkei kenties aivan parhaalla mahdollisella tavalla sovellu ravintolatoimintaan. "Samppanjalounge" sisäänkäynnin yhteydessä oli muuten todella tyylikäs!





Salutorgetin äitienpäiväbrunssi pyysi hinnallaan paljon, mutta latasi saamapuolelle vähintään yhtä paljon. Täyden vatsan lisäksi vierailusta jäi oikein hyvä fiilis.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Salutorget
Pohjoisesplanadi 15
00170 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti