perjantai 9. heinäkuuta 2021

Kesäkahvila Kumpu

Kesäkahviloissa on aina miellyttävä käydä. Käynteihin liittyy kiireettömyys, hyvä fiilis ja hieno ilma, joskus lomakin. Kolme ensin mainittua elementtiä yhdistyivät käydessämme Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa sijaitsevassa Kumpu-kesäkahvilassa, jonka miljöö on vertaansa vailla. 



Tarjolla on kaksi eri lounaskeittovaihtoehtoa, käyntikerralla savulohi- ja tomaattikeittoa. Keiton lisäksi lounaaseen (9,90 €) kuuluvat salaattipöytä ja kahvi. Vaikka tomaattikeitto itselisättävillä fetamuruilla näytti samettisen hyvältä, otin savulohikeiton, jota koristelin paahdetulla sipulilla. Keitto oli varsin simppeli, mutta erittäin herkullinen ja maukas kokonaisuus. Salaattipöytä kasviksista ja vihanneksista oli riittävän monipuolinen. 



Kesäkahvilan herkkuvitriini on ylitsepursuavan runsas. Olisi tehnyt mieli maistaa kaikkea. Olin etukäteen päättänyt, että otan syntisen hyvännäköisen (ja ison!) porkkanakakkupalan kahvin kera, mutta salted caramel -kakkupala (5 €) vei lopulta tiskillä voiton. En pettynyt, sillä kakku oli aivan käsittämättömän hyvää. Päälle oli ripoteltu vielä hieman sormisuolakiteitä viimeistelemään täydellisyyden likiarvoa lähentelevää luomusta. Yritin saada vaimoni valitsemaan porkkanakakun (jotta olisin saanut maistaa sitä itsekin), mutta olin ilmeisesti kehunut suolakaramellikakkua niin paljon, että hän otti sitä myös. Kakkujen lumoissa unohdin kahvin kuuluvan lounaan hintaan, joten maksoin siitä (2 €) mukisematta – kuten teki kaksi muutakin meidän neljän hengen seurueestamme. Osittain tämän vuoksi päätin, että otan vielä mangonmakuista jogurttijäätelöä (4,50 €) viimeistelemään ensiluokkaisen lounaskokemukseni, minkä yhteydessä muistuttaisin kahvierheestäni. Sainkin jäätelöstäni kahden euron hyvityksen, eikä kuittien perään mitään kyselty. Jogurttijäätelö, jota valitettavan harvoin on missään tarjolla, päätti lounaan täydellisesti. 



Kesäkahvila Kummun palvelu oli esimerkillisen sydämellistä. Toki asiakkaiden suosiossa oleva kahvila toimii itsepalvelulla: ruokailun jälkeen astiat viedään itse sisälle ja lajitellaan oikeisiin paikkoihin. Kesäisempää ja miellyttävämpää ympäristöä on vaikea kuvitella. Vihreä harmonia ja rauhallisuus ympäröivät kahvilaa ja kartanomiljöötä, kuten kasvitieteellisessä puutarhassa odottaa sopii. 


Kumpu on auki nimensä mukaisesti vain kesäkauden (1.5.–30.9.) tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. Erityiskiitos sille, että lounasta on tarjolla myös viikonloppuisin. Vahva suositus siis kesäiselle käynnille!

Ruoka 5/5

Kokemus 5/5

Hinta-laatu 4/5

Kesäkahvila Kumpu

Jyrängöntie 2, 00610 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti