sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Pretty Boy Wingery

Uusia siipiravintoloita on kuoriutunut viime vuosina, mutta nyt jysähti oikein kunnolla! Kauppakeskus Isoon Omenaan aukesi nimittäin puolitoista viikkoa sitten Pretty Boy Wingery, Suomen ensimmäinen wingery, laatukanaan keskittyvä ravintola. Keihäänkärkenä ovat luonnollisesti wingsit eli kanansiivet asianmukaisine sooseineen. Ravintolan ruokalista tarjoaa silti muutakin kuin siipiä, sillä valittavana on myös esim. japanilaistyylisiä kanasandwicheja eli sandoja sekä kanagyros-pitaleipiä. 


Tein varta vasten ruokamatkan kauas Espooseen entisille kotikulmilleni, sillä halusin tuoreeltaan testata Pretty Boyn antimet. Tähän oli ennen kaikkea syynä suuri kiinnostukseni premium-kanaa kohtaan (en ole kiinnostunut KFC:n Suomeen tulosta yhtään). Toisaalta toinen perustajista, Mikko Mollberg, on vanha työtuttuni, joten kiinnosti kovasti tietää, minkälainen on hänen tuorein ravintolaluomuksensa – tällä kertaa kenties kaikista omaehtoisin sellainen. 


Halusin testata wingeryn listaa mahdollisimman laajasti, enkä missään tapauksessa halunnut poistua paikalta nälissäni. Samalla kuitenkin tiedostin inhimilliset rajani – kaikkea ei vain voi maistaa. Otin 12 kpl wingsejä (13 €) tarjoilijan suosittelemalla Pretty Boy Buffalo -signaturekastikkeella sekä Katsu Sando -kanasänkkärin (10 €). Jälkimmäisen tilalle yritin ensiksi ottaa kanagyroksen (13 €), mutta sitä ei valitettavasti ollutkaan tällä kertaa tarjolla. Ranskalaisilla en halunnut vatsaani täyttää. Ruokajuomaksi – täydellisen lisämyynnin uhrina – otin alkoholittoman lonkeron (5 €). Hyvän ystäväni mukaan lonkero on maailman huonoin ruokajuoma, eikä näkemyksessään ole kovin väärässä. Silti alkoholiton lonkku oli ennakko-odotuksieni vastaisesti erittäin hyvänmakuista! Raikas ja suunmukainen juoma komppasi miellyttävästi särmikkäitä makuja (terveisiä vain Laajasaloon).

 

Pretty Boy Wingery noudattaa ”prepare slow, cook fast” -opinkappaletta. Esivalmistelut siis tehdään huolella ja ajan kanssa, jolloin lopulliseen valmistamiseen riittää muutama minuutti. Pitkään marinoituneet ja äärimmäisen mehukkaat kanansiivet olivatkin ensiluokkaisia. Niitä täydensi superherkullinen buffalokastike, joka oli juuri sopivan makeaa ja tulista. Kastikkeet ovatkin olennainen osa wingsien nauttimista. Pretty Boy Wingeryn tapauksessa kastikkeet ja marinadit ovat ravintolan omaa tuotantoa, kuten huippukanalassa odottaa sopii. Siipien kyljessä tarjoiltu coleslaw ja tuorekurkku-ruohosipulisalaatti muodostivat raikkaudellaan tärkeän osan annosta. Sandwich riisimuroilla leivitetyllä rapealla kanalla, cheddarjuustolla, suolakurkuilla, coleslawlla sekä tonkatsu-kastikkeella ja gochujang-majoneesilla oli muhkean intensiivinen kokonaisuus, jota vain oli perin hankala syödä.



Uskon, että kanassa on tulevaisuus. Tarkemmin sanottuna kotimaisessa, vastuullisesti tuotetussa ja laadukkaassa kanassa. Siinä missä erityisesti possunlihan kulutus vähenee ainakin länsimaissa entisestään, eikä naudanlihan kulutuskaan ole nousussa, arvelen, että kanan suosio vain jatkaa kasvamistaan. Pretty Boy Wingery on ajan hermolla ratsastaen tämän trendin etulinjassa. 



Pretty Boy Wingery on keskimääräistä fast casual -ravintolaa tyylikkäämpi. Koko sivuseinää koristava kukko on… no nätti ilmestys. Sen sijaan hylly, jossa oli myynnissä mm. t-paitoja ja lippiksiä oli hassu. Kokit hääräävät avokeittiössä. Erityiskiitos siitä, että käytössä ei ollut kiusallisia tuppervaara-astioita, vaan hanavesikin tarjoiltiin Iittalan tyylikkäistä laseista. 


Pretty Boy Wingery nostaa wingsit sinne, mihin Putte’s, Via Tribunali (keskusta, Kallio) ja Capperi nostivat pizzan ja Social Burgerjoint ja Bites burgerin. Käynti Espooseen oli siis ehdottomasti oman matkansa arvoinen, joten vahva suositus laatukanan ystäville! 

Ruoka 5/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 4/5

Pretty Boy Wingery

Piispansilta 11, 00230 Espoo (Kauppakeskus Iso Omena, 1. kerros) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti