keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Brokadi (Tripla)

Helsingin kehutuimpia kiinalaisia ravintoloita ovat eittämättä Mei Lin ja Brokadi, vaikka edellinen ei omiin suosikkeihini ole koskaan lukeutunut. Brokadi oli testaamatta minulta kaikki nämä vuodet, mutta eipä ole enää, sillä kävin testaamassa lounaan merkeissä ketjuksi muuntautuneen ravintolan Triplan toimipisteen. Brokadi edustaa kiinalaisen keittiön Sichuanin haarakonttoria. Sichuanin keittiö on tunnettu monipuolisesta ja vahvasta makumaailmasta, joka ulottuu tuliseen mausteisuuteen saakka. 



Ensimmäinen haaste on löytää ravintola kauppakeskuksen 4,5-kerroksesta(!). Seuralaiselleni haaste tuotti varsin suuria vaikeuksia. Itse selvisin helpommalla, sillä olin aiemmalla käyntikerralla yläkerran Pearlsof Anatolian Cuisineen rekisteröinyt Brokadin sijainnin. Kun haaste on voitettu, voi heittäytyä turvallisin mielin poikkeuksellisen laadukkaan ja monipuolisen lounasbuffetin (12,80 €) herkulliseen huomaan. Tässä yhteydessä on syytä painottaa molempia adjektiivejä, sillä tarjonta oli tosiaan sekä runsasta että tasokasta. Tarjolla oli mm. erilaisia lihoja muhkeilla kastikkeilla, uppopaistettuja herkkuja, paria erilaista täytettyä nyyttiä sekä tykötarpeet ramen-keiton kasaamiseen. Kaikki mikä lautaselleni tien löysi, oli erinomaista, mutta ehkä parasta olivat intensiivinen naudanliha sekä makoisat possunyytit. Huomionarvoista on, että väsyneet ja mauttomat tusinasushit – nuo peruslounasbuffan kulmakivet – loistivat poissaolollaan. Paraatikelpoisen lounaan päätti kahvi parin Fasupalan kera. 


Triplan Brokadin lounas nousi ei-niin-aktiivisen ravintolavuoteni toiseksi parhaaksi lounaaksi (hekumallisen Oishi18:n jälkeen). 

Ruoka 5/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 5/5

Brokadi

Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki (Kauppakeskus Tripla, 4,5. krs.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti