Joskus ravintolavalinnan ratkaisee ravintolan nimi. Tässä tapauksessa viittaus mystiseen anatolialaiseen keittiöön. Termillä viitataan Turkin Aasian puoleiseen osaan ja sen naapurimaiden, kuten Armenian, Syyrian, Kreikan ja Georgian alueella kehittyneeseen ruokakulttuuriin. Alueen keittiölle onkin tyypillistä kulttuurillinen moninaisuus ja raaka-aineiden värikäs kirjo.
Pearls of Anatolian Cuisine ei ole Triplan alkuperäisiä ravintoloita, vaan avasi ovensa viime vuoden puolella. Lounasaikaan tarjolla on buffet (12,50 €), johon kuuluvat salaattipöytä, lämpimät ruoat sekä keitto. Palanpainikkeeksi tarjotaan mehua, kahvia ja teetä. Hieman halvemmalla pääsee, jos passaa lämpimän ruoan. Lounas vaihtuu viikonpäivien mukaan.
Olin hieman pettynyt salaattipuoleen, sillä lautaselleni tien löysivät vain papupohjaiset sekoitukset sekä yksinäinen (pakollinen) viininlehtikääryle, vaikka en ole siitä ikinä edes tykännyt (en nytkään). Lämpimistä ruoista sen sijaan innostuin enemmän, sillä halusin maistaa kasvisgratiinia, stifadoa broilerista, naudanpaistia viidenpippurinkastikkeessa sekä tietysti salaista pahettani döner kebabia. Kokonaisuus muodostui tietysti ihan mahdottomaksi, mutta sellaista se on, kun haluaa maistella vähän kaikkea. Anatolialaisen linssikeiton jätin väliin, mitä myöhemmin hieman harmittelin. Ruokalistan mukaan tarjolla piti olla myös turkkilaista pidepizzaa kasviksista, mutta en sitä löytänyt. Lounashetki päättyi kahviin puolijuoksettuneen maidon kera sekä mandariinirahkaan, joka ei ollut hyvää.
Ravintolan parasta antia olivat näkymät alas avautuville raiteille. Muutenkin Pearls of Anatolian Cuisine on varsin tyylikäs ja viihtyisä ravintola.
Ruoka 2/5
Kokemus 3/5
Hinta-laatu 3/5
Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki (Kauppakeskus Tripla, 5. krs.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti