maanantai 21. marraskuuta 2016

Mei Lin Chinese Restaurant

Muutama vuosi sitten auennut Mei Lin mainitaan aina niissä karkeloissa, kun käydään herrasmiesmäistä debattia kaupungin parhaasta kiinalaisesta ravintolasta. Sehän toki täytyy tehdä selväksi, että kiinalainen ruokakulttuuri koostuu useammasta alueellisesti eroteltavasta keittiöstä, joten siinä mielessä kiinalaisesta ravintolasta puhuminen vastaa eurooppalaisesta keittiöstä puhumista. Mei Lin edustaa sichuanilaista keittiötä, joka on tunnettu runsaasta mausteiden käytöstä.

Testasin Mei Linin sen alkuaikoina kertaalleen, mutta se kerta jäi mieleen tasapaksuna. Ehkä siksi näiden käyntikertojen väliin jäi lähes neljä vuotta.


Lounaalla Mei Lin tarjoaa kymmenen annosta listalta, jossa kaikki annokset maksavat 10 euroa. Rakastan nuudeleita, joten lähes aina valitsen sellaisen annoksen, jossa on nuudeleita ja jotakin lihaa. Niin nytkin. Paistettua naudanlihaa ja nuudeleita oli näin ollen selvä valinta. Annoksessa ei ollut mitään vikaa, mutta toisaalta siinä ei ollut mitään ihmeellistäkään. Se hävisi jokseenkin selvästi vastaavanlaiselle annokselle omassa suosikkikiinalaisessani Dong Bei Hussa.

Lounaalla on tarjolla myös jonkinlainen alkusalaattipöytä. Sen kuitenkin löysimme vasta siinä vaiheessa, kun menimme syötyämme maksamaan lounaita tiskille. Joku väittäisi, että tarjoilija olisi voinut sellaisesta meille vaikkapa vinkata. Eihän alkusalaattipöytä miltään maailmoja syleilevältä näyttänyt, mutta olisi sitä voinut kokeilla. Muuten tarjoilu oli vähäeleistä, mutta ystävällistä.

Ravintolan miljöö on skandinaavisen vaalea ja suoraan sanoen karu. En sano, että kiinalaista ruokaa tarjoavien ravintoloiden tulisi olla täynnä mauttomuuksia, kuten kättään heiluttavia kissoja, tulta syökseviä lohikäärmeitä ja punaisia lyhtyjä, mutta kenties jonkinlainen välimalli olisi löydettävissä.

Ravintolalla on selvästi intohimoa ja edellytyksiäkin asemoitua tusinakiinalaisten yläpuolelle. Aivan ylimpään kärkeen se ei minusta kuitenkaan yllä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Mei Lin
Lönnrotinkatu 33-35
00180 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti