torstai 19. lokakuuta 2023

Kirsikka

Ravintola Kirsikka aukesi huhtikuun lopulla Hakaniemen kauppahallin toiseen kerrokseen. Kauppahallin remontti kesti lopulta viisi vuotta, mutta hyvää kannatti odottaa. Puitteet ovat nimittäin komeat, niin hallilla kuin Kirsikallakin. Ravintolan taustalla on pörssiyhtiö NoHo ja Helsingin ravintolakentän taituri Ville Relander, joka on tuttu mm. Madonnasta, The Cockista ja Yes Yes Yesista.


Otin alkuun reteästi ostereita (15 €). Olen melko vakuuttunut, että maistoin samalla elämäni ensimmäiset osterit. Ehkä oli jo korkea aikakin, kohta nelikymppinen kaveri kuitenkin. Kolme Fine de Claire -osteria makasi jääpedillä edessäni. Kysyin ruokailuohjeita, jotka tarjoilijalta sain. Ensimmäisen osterin nautin yökastelijan itsevarmuudella au naturel. Toisen ja kolmannen piimämignonetten voimin. Jälkimmäiset olivat parempia, mutta kokemus oli yhtä kaikki hieno. Vaikka en pelännytkään George-refleksiä, otin ostereita ryydittämään varmuuden varalta mallasleipää ja kirnuvoita (3 €), jotka tulivat nekin syödyksi. 

Osterit toimivat vain ruokahalun herättäjinä. Varsinaiseksi alkupalaksi otin klassisen tartarin (15 €), jota olin etukäteen kuullut kehuttavan. Naudanlihasta, tryffelimajoneesista, cornichon-kurkusta, paahdetusta mantelista ja parmesaanista koostuva annos yllätti saapuessaan pöytään. Kuka onkaan tuo salaperäinen kaunotar juustohunnun alla? Kirsikan tartar oli kaikessa erilaisuudessaan valloittava, enkä varsinaisesti löytänyt maustakaan moitittavaa. 


Jatkoin lihallisella linjalla pääruoankin kohdalla valitsemalla ikivihreän lehtipihvin (27 €). Simppelin kaunista ja hurmaavaa pihviä koristi vain tryffelivoinappi. Salaatin olisi saanut kylkeen lisähinnasta, mutta mitä sitä hyvää annosta pilaamaan rehuilla. Ranskalaiset perunat kuuluivat toki annokseen. Nekin olivat herkullisia – luonnollisesti ketsupin kera. Pääruokaa säestämään otin lasillisen rhonelaista punaviiniä (12 cl, 13 €) syrah-rypäleestä. Keskitäyteläinen viini pelitti suun myötäisesti. 



Palvelu Kirsikassa toimi ensiluokkaisesti. Oli ilo vaihtaa muutama sana myös Relanderin itsensä kanssa. Kirsikan miljöö miellyttää silmää. Ruskea, valkoinen ja raita yhdistyvät upeasti seiniltä löytyvään taiteeseen sekä avariin ikkunoihin ja suureen huonekorkeuteen. Voisi sanoa, että tilan detaljointi on viimeisen päälle. Kirsikasta puhuttaessa ei voi myöskään olla mainitsematta Anssi Kasitonnin Nunc est bebandum -jättiteosta, joka esittää Michelin-ukkoa. Sattumaako? 

Ruoka 4/5

Kokemus 5/5 

Hinta-laatu 3/5

Kirsikka

Hämeentie 1, 00530 Helsinki (Hakaniemen kauppahalli)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti