Kävimme testaamassa Syö-viikkojen aikana Kluuvikadun Frans & Amélie -bistron. Tuntuu, että Syö-viikot ovat viime vuosina polkeneet paikallaan, kun aina ne samat vanhat ja väsyneet ravintolat ovat mukana. Sitä tapahtuu edelleen, mutta iloksemme mukaan on saatu tällaisia uutuuksiakin, mistä tietysti iso kiitos oikeille tahoille. Diiliviikkojen kunniaksi tarjolla oli kympin sopuhinnalla joko pariloitua lohta, yrttihollandaisekastiketta, varhaiskaalia ja varhaisperunoita tai paistettua porsaan sisäfilettä, chili-sesamkastiketta, varhaiskaalia ja varhaisperunapaistosta. Ruoista ei jäänyt valitettavasti juurikaan kerrottavaa jälkipolville tai lukijoille. Annokset olivat mauttomia, haaleita ja tylsiä esityksiä molemmat. Kaiken lisäksi annokset olivat melko pieniä. Osaamista varmasti keittiössä on, mutta liekö nyt käynyt niin, että Syö-viikkojen spessuannoksiin ei jaksettu panostaa. Alkuun tuotu leipävati tapenaden ja kirnuvoin kanssa oli kuitenkin joka tapauksessa oikein maistuva aloitus.
Sisustus sai pisteet meiltä. Se oli kaikessa kodikkuudessaan ja lukuisine yksityiskohtineen ihastuttava (jos tuollainen sana nyt sopii miehen suuhun). Nykyajan toimistotrendejä mukaillen ravintolakin voi olla ns. monitoimitila. Eli sopivia paikkoja löytyy niin pariskunnille kuin isommillekin seurueille.
On harmillista, että yhden käynnin perusteella ruokapuoli jäi pahasti piippuun, sillä uutuusravintola tarjoaa kiehtovia juttuja, kuten nizzalaista torilounasta, ”ranskalaista burgeria” ja simpukkaperjantain iloja! Niitä täytyy testata tulevaisuudessa.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Frans & Amélie Bistro
Kluuvikatu 8
00100 Helsinki
https://www.raflaamo.fi/fi/fransmanni
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti