lauantai 17. joulukuuta 2016

Viisi Penniä

Viidellä Pennillä on pitkä historia: perinteinen krouvi aloitti toimintansa samana vuonna kuin Kekkosesta tuli Suomen kahdeksas presidentti eli vuonna 1956. Ravintolan nimi muuten juontaa juurensa rahasummasta, joka perittiin vuonna 1865 tullimaksuna Helsinkiin tulevilta kauppiailta.

Pari vuotta sitten ravintola koki täydellisen uudistuksen. Kävin ennen remonttia kertaalleen siellä syömässä, mutta sen reissun muistikuvat ovat hatarat. Nyt muutaman vuoden tauon jälkeen kävin Viidessä Pennissä lounaalla. Yritinhän minä kerran tässä välissäkin mahtua sisään, mutta mesta oli tupaten täynnä, koska paikallisen lätkäjengin peli oli alkamassa. Silloin mentiin muuten Linkoon pizzalle.


Olin ravintolassa puoli kahden aikaan. Edessäni tiskillä oli vain yksi vanhempi naisasiakas… Mutta hänpä ei ollutkaan mikä tahansa lounastaja, vaan jonkinasteinen kanta-asiakas, joka kertoi kyllä vaivoistaan ja vastoinkäymisistään tarjoilijalle, mutta tilausta oli perin vaikea tehdä. Lopulta hän otti yhden oluen. Niin, ilman kenkiä ja sukkia. Lounaslistalla oli valinnanvaraa, mutta päädyin itselleni harvinaisempaan vaihtoehtoon eli metsästäjänleipään ranskalaisilla (9,90 €). Lounaaseen kuului myös keitto ja salaattipöytä. Borssikeitto oli epämääräistä eivätkä maut erottuneet toisistaan. Lihaakaan siinä ei tainnut olla. Salaattipöytä oli melko vaatimaton, mutta pastasalaatti salamilla ja kapriksilla oli todella mainio!


Metsästäjänleipä oli tehty paahtoleivälle. Sen päältä löytyi kastikkeessa sieniä ja pieni pihvi. Vähän valjua ja mitäänsanomatonta. Ranskalaiset olivat peruskamaa. Onko muuten niin, että niitä voi nykyään käyttää annoksessa kuin annoksessa? Minusta ne eivät oikein tämän annoksen kylkeen sopineet, mutta toisaalta syöhän niitä aina kohtuullisen hyvillä mielin.

Kahvia särpiessä oli aikaa katsella ympärilleen. Klassinen pubiympäristö, jonka laajan juomavalikoiman testaaminen jäi ensikertaan. Voi kuitenkin olla, että lounaalla ei enää tule käytyä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Viisi Penniä
Mannerheimintie 55
00250 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti