tiistai 27. joulukuuta 2016

Beijing8

Helsingin loppuvuoden ravintolakentän ehdottomasti kiinnostavin uutuus on Kampin kauppakeskuksen vitoskerroksen Kortteli, jonka 10 ravintolaa tarjoavat monenmoista makumaailmaa. Storyssa ehdin jo avajaisviikonloppuna käydä ja toteamaan sen ulkomuodoltaan tyylikkääksi ja keittiötaidoiltaan mainioksi. Nyt oli ensimmäisen Korttelin lounaan vuoro.

Olin heti yhdentoista jälkeen ihmettelemässä, minkä ravintolan valitsisi. Aikaa ei silti ollut hukattavaksi. Jostakin täsmällisempää tarkastelua kestämättömästä syystä valitsin Beijing8-nimisen dumplingeja tarjoavan kiinalaisen ravintolan. Kyseinen ketju on muuten alkujaan länsinaapurista ja nettisivujensa mukaan tarjoilee hidasta pikaruokaa.


Jonossa ehdin miettiä lounasvalintaani, joka kuitenkin oli jo lähtökohdiltaan melko helppo. Tarjolla nimittäin on vain dumplingeja, joko 9 tai 12 kappaleen settinä. Kastikkeen voi valita kolmesta vaihtoehdosta, kylkeen nuudeleita tai riisiä. Niin, toki myös dumpling-makuja on useita erilaisia. Päädyin yhdeksään kappaleeseen (9,70 €), nuudeleihin ja ”Chef’s Choiceen” eli ns. ylläriin.

Annoksen valmistuksessa kesti suurin pirtein kaksi minuuttia eli pikaista toimintaa. Hain annokseni sivutiskiltä. Olin kyllä nähnyt vastaavia pahvilaatikoita muilla lounastajilla, mutta boksin sisään kurkattuani pettymyksen tunteet hyökkäsivät kokonaisvaltaisesti ylitseni: noin vaatimattoman surkea annos! Makukaan ei juuri kohottanut mieltäni. Tokihan dumplingit olivat ihan ok, mutta eivät enempää. Niitä taisi olla kahta kolmea erilaista. Nuudelikasa ja raastesalaatti olivat hyödyttömiä. Kokonaisuus oli lähes ala-arvoinen ja jonkinasteinen ryöstö – vähintäänkin näpistys.

Lisää pettymyksiä. Suunnittelin huuhtovani huonot vibat pois mukavalla artesaanikahvilla, mutta tarjolla oli vain teetä. Tietysti, ”kiinalaisessa” ravintolassahan tässä ollaan! Jätin väliin ja lähdin pettyneenä pois. Vajaan kympin hinnalla luulisi saavan enemmän. Itse asiassa tämä oli miesmuistiin sellainen lounas, josta jäi nälkä. Vuoden huonoin lounas tuli koetuksi juuri ennen vuodenvaihtumista.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Beijing8
Kampin kauppakeskus, 5. krs
Urho Kekkosen katu 1
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti