lauantai 25. helmikuuta 2017

African Pots

Afrikkalaisen keittiön suomalaista läpimurtoa odotellessa on kulunut tuoppi jos toinenkin. Vieläkään ei ole nähty läheskään sellaista ravintoloiden invaasiota kuin esim. nepalilaisten, japanilaisten tai vaikkapa meksikolaisten ravintoloiden kohdalla. Koko maanosa on oikeastaan aika pimennossa. Mutta tulkoon valo, ainakin pikkuhiljaa myös tänne peräpohjolaan. Jotakin meiltä jo löytyykin. Sandro (lue lisää täältä ja täältä) on verrattain nuoresta iästään huolimatta jo legendan asemassa. Alkuvuodesta kävin testaamassa Na’am Kitchenin.

Junnujääkiekosta opin, että kun on paikka, pitää ampua. Vaikken ole lainemainen snaipperi, pyrin soveltamaan ohjetta mm. lounaiden suhteen. Kun nimittäin olen mailla vierahilla, tutkin, missä olisi mielenkiintoista käydä lounaalla. Ollessani taannoin työasioissa Vallilassa kohteeksi valikoitui African Pots, tuo vuonna 2015 ovensa Mäkelänkadulla avannut afrikkalaista fuusioruokaa tarjoava ravintola.


African Potsissa on tarjolla buffetlounas (10 €). Lähiseudun opiskelijat pääsevät pari euroa halvemmalla. Puolenpäivän aikaan pienehkö paikka oli lähes täynnä. Hetken päästä ravintola olikin viimeistä paikkaa myöten myyty täyteen. Sopu sijaa antaa, mietin kun neljän hengen pöydässä oli neljä toisilleen tuntematonta lounastajaa.

African Potsin alkusalaattipöytä oli verraten turha, joten katse kääntyi nopeasti kohti pääruokapuolta. Siellä tarjolla oli mm. kanapataa, maapähkinäkastiketta, paistettua ruokabanaania, voipapuja ja paistettua riisiä. Ja iso määrä erilaisia tahnoja. Olisi kiva todeta, että hyvää oli ja kaikki maut olivat todella ihastuttavia, mutta kun ei ollut. En valitettavasti tykännyt ruoasta oikeastaan yhtään. Kanapata oli huonolaatuista ja riisit, pavut sekä muut tilpehöörit maistuivat riisiltä, pavuilta ja muulta tilpehööriltä. Ruokabanaanit olivat kuitenkin positiivinen yllätys.


Paikasta tuli mieleen ruokala ja meininki oli muutenkin aika kotikutoista, eikä välttämättä sillä kivan sympaattisella tavalla. Palvelukin oli hapuilevaa. Kassan takana operoiva myyjä ei tiennyt esillä olevista ruoista juurikaan, vaan asiakkaiden kysyessä hän joutui aina käymään keittiön puolella kysymässä. Sisustus ei jäänyt mieleen eikä yleisvaikutelmaa kohottanut telkkarissa pyörinyt musiikkikanava.

Poikkeuksellisesti jätin kahvin ja hintaan kuuluneen jälkkärin (mustikka-passionkakkua) väliin ja poistuin paikalta 20 minuutin jälkeen. Seuraavan kerran kun haahuilen lounasaikaan Vallilassa, valitsen toisen paikan.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu



African Pots


Mäkelänkatu 45 C
00550 Helsinki

2 kommenttia:

  1. Näen lautaselta ettei chilikastiketta ole maistettu ja keittokin on jätetty välistä, kuten myös muut kastikkeet mitä on tarjolla joka päivä. Ei siis kauhean hyvin tehty arvostelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta. Sitä ottaa lautaselleen sellaista ruokaa, joka näyttää, kuulostaa ja vaikuttaa hyvältä. Tämä paikka ei vakuuttanut millään muotoa :)

      Poista