tiistai 14. helmikuuta 2017

Na’am Kitchen

Helsingissä on harvoja pohjoisafrikkalaista ruokaa tarjoavia paikkoja. Helsingin kuihtuneelta bileaavikolta Iso-Robalta sellainen kuitenkin löytyy. Kyse on marraskuun lopussa auenneesta Na’am Kitchen -nimisestä ravintolasta, joka tosiaan tarjoaa pohjoisafrikkalaisia ja Lähi-idän mielenkiintoisia ja Suomen leveysasteilla turhankin harvinaisia makuja.


Ravintola oli ollut käyntikertamme koittaessa auki vasta parisen kuukautta, ja sen valitettavasti huomasi. Tai sitten suosio on yllättänyt sen pahasti. Kävi nimittäin niin, että puolia alkupalalistan ruoista ei ollut tarjolla. Harvoin – jos koskaan – olen vastaavaan Suomessa törmännyt. Päädyimme sitten ottamaan sitä mitä keittiöstä löytyy. Näin myös suositeltiin tiskin takaa. Pöytään tuotiinkin leipäpino ja paria eri tahnaa, baba ganoushia ja hummusta (5,40 €). Molemmat tahnat maistuivat leipien kanssa, mutta alkupala itsessään ei kuitenkaan ollut aivan täydellisen briljantti avaus.

Pääruokavalintani oli selvä: Merguez & Kofta (10,90 €) eli merguez-makkaraa ja jonkinlaisia lihapullia. Jos kabanossit ovat kuin Seat Ibiza, niin merguez-makkarat ovat kuin Rolls-Royce Phantom eli lähestulkoon parasta mitä rahalla saa. Ja juuri siksi pettymys olikin niin kova, kun tarjoilija tuli alkupalojen jälkeen pöytään kertomaan, että kyseistä annosta ei lopulta ollutkaan tarjolla. Vaikka olin sen kertaalleen jo maksanut. Vilkaisin jälleen listaa ja otin tilalle hauskalta kuulostavaa Berberi-lammastataginea (10,90 €). Annos olikin lopulta oikein maistuva varavaihtoehto. Maut olivat hyvin yhteen sointuvia ja lammas herkullista.


Ravintolan interiööri on pelkistetty ja tilat kompaktit. Omaan silmään kylmähkö sisustus ei iskenyt parhaalla mahdollisella tavalla. Tarjoilu oli luontevaa, mutta olisihan se kiva, jos edes suurinta osaa listan ruoista olisi myös oikeasti mahdollista tilata. Nyt tuli mieleen Sipilän hallituksen politiikka: luvataan ja yritetään kyllä paljon, mutta lopputulos jää vajaaksi. Na’amin eduksi täytyy kuitenkin sanoa, että ne ruoat, joita pöytäseurueemme sai, olivat maistuvia.

Na’am Kitchen on paikka, josta olisi kiva tykätä. Sillä on selvästi paljon potentiaalia, joka toivottavasti puhkeaa kukkaan, kunhan vain arki saadaan rullaamaan. Ravintolan synty- ja taustatarinat ovat minusta mielenkiintoista luettavaa. Na’am Kitchenin tarina on kerrottu ravintolan nettisivuilla. Samalta istumalta voi lukea kolmen eri maista tulevan kokin taustoista. Suosittelen.


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Iso Roober­tin­katu 20–22
00120 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti