lauantai 4. helmikuuta 2017

Ravintola Kaarti

Ravintola Kaarti oli minulle tämän vuoden ensimmäisten SYÖ-viikkojen selkeä kohokohta: kiehtova uutuusravintola, joka tarjoaa herkullisen kuuloiset annokset kympin hintaan. Tarjolla nimittäin on paahdettua siikaa ja maa-artisokkapyreetä sekä grillattu entrecoté tummalla konjakkikastikkeella ja valkosipulipyreetä. Koska molemmat kuulostivat testaamisen arvoisilta, kävin Kaartissa kahdesti.


Parilla kerralla tuli maisteltua myös Kaartin tapasvalikoima läpi perusteellisesti: tomaatti-mozzarellabruschetat, paahdettua paprikaa ja kesäkurpitsaa, bbq-härkä- ja kanakroketit sekä marinoidut oliivit. Kolme sai kympillä ja kaikki kuusi kahdella. Kaikki olivat erittäin suunmukaisia, mutta oivallisimpia olivat paprikat ja bruschetat.


Grillattu ylikypsä entrecoté oli erinomaisesti tehty ja todella hyvän makuinen. Annos itsessään oli yllättävänkin pelkistetty. Arvostan sitä, että uskalletaan rohkeasti laittaa kaikki peliin vain muutaman pääraaka-aineen varaan. Siika sen sijaan oli keskivahva pettymys. Siian maku oli valju ja annos pienehkö. Myös maa-artisokkapyree hävisi pihviannoksen valkosipulipyreelle.


Töölössä majaileva Kaarti sijaitsee Taivallahden vanhalla kasarmialueella, joka on museoviraston suojelukohde. Autokomppanian entisistä tiloista on jätetty muistoksi mm. yhtä seinää koristava suuri maailmankartta. Muuten tilat on restauroitu kunnioittaen paikan funkismiljöötä. Trendikkään nostalginen, kuuluu kuvailu. 200-paikkaisessa ravintolassa mahtuu pitämään pitoja tavallista suurempikin porukka. Arkena mahtui helposti ilman varausta, vaikka porukka kyllä oli löytänyt Kaartin. Tarjoilu oli ensimmäisellä kerralla rouhean persoonallista ja jäi todella mieleen. Illan aikana tarjoilijan kanssa tuli käytyä läpi lyhyenä sivuaineena mm. hallituksen poukkoileva veropolitiikka.

SYÖ-viikot ovat voimassa vielä muutaman päivän, joten vielä ehdit nauttimaan todella sopuisaan hintaan joko siikaa tai pihviä – tai molemmat!

Ruoka
Kokemus
HInta-laatu




Kaarti
Pohjoinen Hesperiankatu 33 A
00260 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti