tiistai 25. heinäkuuta 2017

Teatterin Deli

Tarvittiin pitkälti päälle 150 ravintola-arvostelua ennen kuin ensimmäinen varsinainen salaattiannos pääsi framille. Onhan salaatteja tietysti alkupalapöydästä haettu vuosien varrella kilokaupalla, mutta se onkin täysin eri asia. Ja mikä olisikaan parempi paikka aloittaa salaattikirjoittelu kuin kaupungin suurin, kaunein ja keskeisimmällä paikalla sijaitseva Teatterin Deli ja sen klassikkoasemassa oleva salaattibaari. On jopa väitetty, että kiireisimpinä aikoina jono olisi ulottunut ulos saakka. Luoja paratkoon sitä salaatinhimoa.

Delin salaatti maksaa lähtökohtaisesti 10,90 € ja sillä saa kaksi valinnaista täytettä. Lisähinnalla saa lisätäytteitä, koska markkinatalous. Salaattipohjassa on vihreää salaattia, tomaattia ja vesimelonia – eikä muuta. Täytevalikoimaa voidaan yleisen elämänkokemuksen perusteella pitää riittävänä: sieltä löytyy mm. kanaa, häränpaistia, katkarapuja, lohta, tonnikalaa, kananmunaa, vuohenjuustoa, artisokkaa, ak-tomaattia, oumphia(!) ja tofua. Valitsin suhteellisen kivuttomasti korealaisittain maustettua häränpaistia ja parsa-ricottaravioleja, kastikkeeksi harissajogurttia. Lautasen kylkeen linjastolta vielä pala leipää ja palanpainikkeeksi sitruunavettä. Setti oli kuin opiskeluaikojen ruokatarjotin, tosin sillä erotuksella, että silloin lautasella olisi ollut nugetteja tai kalapuikkoja ja hinta olisi ollut neljännes Delin hinnasta.



Vaikka kaksi täytettä kastikkeen kera kuulostaa turhan sniiduilulta – varsinkin kun huomioidaan, että salaattipohjakin on aika köykäinen – niin salaatti teki tehtävänsä. Sen lisäksi annos oli oikein maukas. Korealaismausteinen härkä pelasi hyvin yhteen sopivasti ärhäkän harissajogurtin kanssa. Parsa-ricottaravioleille jäi tässä pelissä vasemman puolustajan epäkiitollinen rooli, mutta sekin tontti hoidettiin onnistuneesti. Taputin itseäni selkään, sillä olin tehnyt oivat valinnat!

Palvelumuotoilu oli viimeisen päälle. Lautasilla olevat salaattipohjat oikein odottavat tiskin päällä lounastajien muodostamaa jonoa, jolloin pohjan lapioimiseen ei mene aikaa. Jo etukäteen, tai sitten siinä jonossa, voi silmäillä, miten homma toimii eli hinnat yms. pelisäännöt on selkeästi kerrottu. Muutenkin toiminta on ripeää, kuten asiaan kuuluu. Hinta on mielestäni hieman yläkanttiin, eritoten kun siihen ei kuulu kahvia. Toisaalta Teatterin Deli ei kenties puhtaasti olekaan normilounaspaikka, vaan nimenomaisesti salaattibaari. Aukioloajoista en ole varma, mutta on mahdollista, että Deli tarjoaa salaatteja myös normaalin lounasajan jälkeen. Syömään kannattaa ehdottomasti mennä pari porrasta ylemmäs eli Teatterin baarin puolelle avarampiin ja monipuolisempiin tiloihin katsomaan maisemia Espan puistoon.

Teatteri Deli puolustaa paikkaansa salaattiravintoloiden kukkona tunkiolla. Konsepti on selvä, palvelumuotoilu tehty huolella ja sijainti mitä mainioin. Nämä tekijät yhdistettynä monipuoliseen täytevalikoimaan antavat anteeksi verrattain kovan hinnan. Kilpailijoita salaattiannoksia tarjoavassa ravintolakentässä löytyy, mutta uskoisin silti, että Deli toimii edelleen eräänlaisena bechmarking-kohteena muille. Tästä syystä kilpailijat joutuvat jatkossakin liejumaan kateuden syvissä pohjavesissä iskupaikkaa odotellessaan.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Teatterin Deli
Pohjoisesplanadi 2
00130 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti