keskiviikko 1. elokuuta 2018

Famu

Tuntuu vähän siltä, että Famu kärsii samasta syndroomasta kuin moni muukin hotellin ravintola: kukaan ei tiedä sitä, kukaan ei puhu siitä, eikä sitä mainita vaihtoehtona, kun mietitään illan ravintolavalintoja. Huonoista lähtökohdista huolimatta kävin tavallisena arki-iltana testaamassa vajaa neljä vuotta sitten auenneen Famun kesäisen ruokalistan.



Avasin pelin kesän takuuhitillä Aperol Spritzillä (9,50 €). Ei parhaimmasta päästä, mutta ihan mukiinmenevä avaus. Koska skippasin alkuruoan, oikeutin itseni tilaamaan grillipihvin (Grill Steak 200g, 28,90 €). Pihvi oli kotimaista Black Angus -ulkofilettä. Sitä täydensivät basilikavoi, paahdetut vihannekset sekä ranskanperunat. Annos oli varsin tasapainoinen, sillä tuhtia pihviä tasapainottivat raikkaat vihannekset, kuten herneenpalot ja porkkanat. Basilikavoi ryyditti kivasti pihviä. Ranskanperunat olivat keskimääräistä herkullisempia.


Jälkiruoalle oli vielä tilaa, joten tilasin karamellivanukasta (Flan Caramel, 6,90 €). Annos oli kaunis kuin kesäinen morsian, mutta auttamattoman pieni. Pientä kokoa kuitenkin korvasi hyvä maku. Marinoidut mansikat olivat herkullisia. Myös varsinainen vanukas maistui.

Famun sisustuksesta mieleen jäävät katosta roikkuvat kuparipannut ja eriparivesilasit. Suuret ikkunat avautuvat hotellin edessä olevalle kääntöpaikalle ja sen takana ärjyvälle Mannerheimintielle. 


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Famu
Mannerheimintie 46
00260 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti