torstai 20. syyskuuta 2018

Gastro Cafe Kallio

Törmäsin ensi kerran Gastro Cafe Kallion nimeen käydessäni alkuvuodesta läpi Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen tuloksia. Sijalla 47 lymyili jonkinlainen tuntematon suuruus, joka oli lentänyt tutkani alla: Gastro Cafe Kallio. Olihan listalla muitakin minulle tuntemattomia ravintoloita, mutta nyt kyse oli sentään stadilaisesta ravintolasta, luoja paratkoon. Pitihän se mennä testaamaan, mutta kuinka ollakaan hommassa kesti reippaasti yli puoli vuotta.

Olen käynyt GCK:ssa nyt kahdesti lounaalla ja kerran aamiaisella. Lounailla on tarjolla ollut paria eri pääruokavaihtoehtoa pöytään tuotuna ja alkukeittoa leivän kera itse haettavana. Kylmät keitot ovat olleet oivallisia kesän helteillä. Vesimelonikeitto oli maullisesti kelvollinen, mutta kurkkukeitto ansaitsee erityiskiitokset. Leipä on aina ollut hyvää.

Ensimmäisellä lounaskerralla valitsin pyttipannun paistetulla munalla ja punajuurella (12 €). Annos oli arvattavasti muhkea ja tuhti, mutta myös tasokkaan laadukas esitys pyttipannuksi, jota pidetään rekkamiesten taukopaikkojen klassikkoannoksena tai yön pikkutunteina rinnuksilta kaavittavana mättönä. Toisella kerralla ei käynyt yhtä hyvä tuuri, vaikka vielä listalla annos kuulosti herkulliselta: charolais-burger, savujuustoa, savumajoneesia, pihvitomaattia ja paahdettuja varhaisperunoita (12,50 €). Mitä tulee burgereihin, olen simple dude. Mitä yksinkertaisempi burgeri, sen parempi. Pois kaikki salaatinlehdet, tomaatit sun muut viherintoilijoiden hömpötykset. Laatua toki pitää niistä muutamista harvoista raaka-aineista sitten vastaavasti löytyä. Nyt GCK:n burgeri ei mennyt burgerkriteerieni sisälle, sillä välissä oli ylimääräistä. Pihvi oli kuitenkin kohtuullinen ja savujuusto makoisaa. Suurin pettymys kuitenkin koitti kahvia ja jälkkäriä haettaessa. Olin bongannut päivän lounaslistalta Facebookista, että jälkkäriksi tarjolla olisi ”Gastron Milkshake”, joka kuulosti hekumalliselta. Kysyin sen perään ja sain vastauksen, että he olivatkin päättäneet, että eivät tee sitä sinä päivänä, mutta minua kehotettiin ottamaan kahvin kanssa kuivakakkua. Otin, mutta se ei ollut hyvää. Miksi laittaa aamulla nettiin ”lupaus”, joka hetki sen jälkeen perutaan? Aika julmaa.



Aamiainen ei alkanut vakuuttavasti. Ravintola aukeaa arkisin klo 8 ja olin ovella muutamaa minuuttia yli. Ovi oli raollaan, eteinen täynnä terassihuonekaluja. Kysyin, että sopiiko sisälle tulla ja sain vastauksen, että jos haluan. No, kyllähän minä halusin, kun olin näin suunnitellut. Tilasin tarjoilijan suorittaman terassikamojen asennuksen jälkeen Croque Monsieur -leivän (8,50 €), räiskäleitä (3,50 €) ja suodatinkahvin santsikupilla (2,50 + 0,50 €). Harmi, ettei kahvikaan ollut vielä valmiina, vaan jouduin odottelemaan ruokia pitkään ilman aamukaffetta. Lämmin kinkku-juustoleipäklassikko ei ollut kaksisen näköinen, mutta ai että, kuinka herkullisen mehevä se olikaan sisältä. Todella mallikelpoinen leipä! Räiskäle ei sen sijaan vakuuttanut. Ihmettelin myös lisukkeina olleita sokerikippoa ja sitruunalohkoa. Hillo olisi toiminut minusta paremmin.




Gastro Cafe Kallion katuprofiili ei ole häikäisevä, joten sen ohi on helppo mennä. Sama haalean vaalea pelkistyneisyys jatkuu sisätiloissa. Seinät ovat vaaleat, laattalattia harmaa. Ravintola on myös varsin pieni.

Gastro Cafe Kallion edesottamukset ovat olleet kovin epätasaisia: erinomaista pyttipannua seurasi tylsempi burgeri ja maukasta lämmintä leipää mitäänsanomaton lettu. Potentiaalia on, mutta tasaisuus puuttuu.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Gastro Cafe Kallio
Fleminginkatu 7
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti