tiistai 2. lokakuuta 2018

Mediterraneo

Mediterraneo on niitä ravintoloita, jotka eivät tee itsestään numeroa. Ei nettisivuja, ei näkyvää mainontaa, ei puhetta, ei mitään. Ainoa keino löytää ravintola vaikuttaa olevan se, että kävelee sen ohi. Näin minäkin sen oikeastaan löysin. Tosin olin kyllä lukenut ravintolasta pikaisesti aiemmin. Nyt-lehti nimittäin asetti alkuvuodesta ravintolan falafelit kaupungin parhaimpien joukkoon, mistä muistutuksena lehtijuttu on esillä ravintolan tiskillä.

Olen käynyt Mediterraneossa lounaalla kahdesti, mutta oli hilkulla, että kertoja olisi ollut vain yksi: ensimmäinen ja viimeinen. Ensimmäisellä käyntikerralla homma ei nimittäin vakuuttanut ollenkaan. Kanapasta (10 €) oli vaatimaton ja mauton annos. Palvelu oli ystävällistä, mutta auttamattoman hidasta. Lounasaikaan se on synneistä suurin. Mauttoman pastan rinnalle tuli pieni salaattiannos pitaleivän kera, mikä oli ihan kiva. Aivan alkuun tuotiin hummusta ja leipäkeksejä. Vielä kun ruokailun päätteeksi tuotiin jälkiruokakin, voidaan sanoa, että homma ei ainakaan jäänyt kiinni annosten ja lautasten määrästä. Valitettavasti mikään ei kuitenkaan vakuuttanut minua.




Toinen kerta kuitenkin tuli, kun päätin antaa sen kuuluisan toisen tsäänssin. Jokainen tsäänssi on kuitenkin mahdollisuus. Tällä kertaa en ottanut työkavereita mukaan, vaan hoidin homman soolona. Sillä kerralla palvelu sujui kuin sujuikin nopeammin, mutta edelleenkään mitään pikaruokaa on turha odottaa. Mutta ymmärtäähän sen. Yksi kaveri tekee ruokia aika pitkälti käsityönä ja ilmeisesti suhteellisen alusta saakka. Sellaista pitää arvostaa.



Jälkimmäisellä kerralla oli pakko maistaa kehuttuja falafelejä, siispä falafel-salaatti (10 €). Se oli hauska ilmestys pöytään saapuessaan: viisi isohkoa falafel-pyörykkää, kaksi isohkoa siivua pitaleipää ja keko jäävuorisalaattia hummuksen ja tomaattipohjaisen soosin kanssa ryyditettynä. Niin, ja olihan mukana pari tomaattiviipaletta ja salaatin päällä oli jotain vihreää kastiketta. Simppeli annos oli tällä kertaa maistuva. Ja toden totta, Mediterraneon falafelit olivat hyviä, Nyt-lehti oli oikeassa! Falafelit olivat päältä oivallisen rapeita, sisältä mehevän maistuvia. Muu osio annoksessa ei yltänyt pääosan esittäjien tasolle. Lasillinen jääteetä kuuluu lounaan hintaan, kahvia ei ole.

Mediterraneo on niitä paikkoja, joista olisi kiva pitää. Ulkomaalaistaustaiset kaverit ovat symppiksen oloisia tyyppejä, joiden kanssa keskustelu käydään osin suomeksi ja osin englanniksi. Yritystä on. Silti on todettava raadolliset faktat: lounaskokemukset eivät ole vakuuttaneet. Näinä aikoina kilpailu on äärimmäisen kovaa. Täytyy todeta, että omat käyntini jäivät kyllä näihin kahteen kertaan.


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Mediterraneo
Hämeentie 30
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti