perjantai 26. lokakuuta 2018

Giwa

Korealaisia ravintoloita ei Helsingissä liiaksi ole. Se on aika hassua, kun miettii esim. kiinalaisten tai japanilaisten ravintoloiden määrää. Ehkäpä suuren suosion saanut kimchi tuo nostetta korealaisen keittiön nousulle? Tällaiset pohdinnat mielessäni kävin testaamassa entisen Makki Makin, nykyisen Giwan Bulevardilla.

Giwan ruokalista on ihastuttavan yksinkertainen: tarjolla on käytännössä vain kenties korealaisen keittiön tunnetuinta ruokalajia bibimbapia. Bibimbap on kulhoruoka, jossa pohjalla olevan riisin päälle on aseteltu annoksen muut ainesosat eli vihannekset ja pääraaka-aine, esim. liha. Giwassa tarjolla on normaalia bibimbapia, mutta myös dolsot bibimbapia, jossa tarjoiluastia on kuuma kypsyttäen raaka-aineita vielä syönnin aikana. Päätin ottaa beef bibinbapin (15,50 €) ja jättää dolsotin jatkokurssille. Kylkeen otin pienen kimchi-lisukkeen (3,50 €).


Annos oli ruokalistan tapaan varsin simppeli. Riisikeon päältä löytyi mm. salaattia, ituja ja porkkanaraastetta sekä naudanlihaa ja seesaminsiemeniä. Annosta sai tuunata pöydällä olevilla kastikkeilla. Kaikista tulisimman jätin suosiolla chiliharrastajille. Beef bibimbap hoiti asiansa, mutta ei jäänyt mieleen. Perushyvää ruokaa, joka kuitenkin hukkuu perusruokien kasvottomaan mereen. Soosit nousivat arvoon arvaamattomaan, joten niillä kannattaa leikkiä. Kimchi-lisuke oli maukasta. Alkuun tuotiin pieni ”keittiön tervehdys”, mikä aina ilahduttaa minua.


Pitkä tila oli tyylikäs. Palvelu sujui englanniksi ja oli miellyttävää. Vaikkei Giwa jäänyt mieleen oikein mitenkään, kannattaa korealaista ruokaa joka tapauksessa testata, jos se bucket listiltä vielä uupuu.


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Giva
Bulevardi 19
00120 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti