torstai 1. marraskuuta 2018

Bites Burgers (Vallila)

Taannoisen Social Burgerjoint -käyntini jälkeen kirjoitin, että kyseinen – jo ketjuksi laajentunut – ravintola tarjoaa Suomen parhaat burgerit. Sain monia hyväksyviä pään nyökkäyksiä, mutta eräs lukija kysyi, olenko käynyt Bites Vallilassa. Enpä ollut, täytyi myöntää. Niinpä tutkivan blogismin nimissä suuntasin eräänä kuulaana syyspäivänä lounasreissuni Vallilan teollisuusalueelle, joka oli minulle terra incognita.

Bites Burgers on toiminut Vallilassa parisen vuotta. Vaikka hyvä hampurilainen on lähellä sydäntäni – ihan siinä yläonttolaskimon alapuolella – oli Bites minulle melkoisen tuntematon kohde. Kenties se johtui ravintolan sijainnista, jonne ei taida sattumalta juuri kukaan eksyä. No, sattumaa tai ei, yhdentoista aikaan ravintolan ulkopuolella ja erityisesti sisäpuolella parveili nälkäisen näköistä miespuolista ihmislajin edustajaa. Ei muuta kuin jonoon.

Bites Burgersin ruokalista on mukavan simppeli. Hampurilaisia on tarjolla kolmenlaista, joista valitsin itse oikeutetusti standardimallin (10 €). Kylkeen toki ranskalaiset (4,50 €). Jo harmaantunut sisäinen ekonomistini muistuttaa, että mistään erityisestä lounastarjouksesta ei Bitesin kohdalla voida puhua, sillä hinnat ovat kellonajoista riippumattomia. Lounasetuna sai vain kahvin kaupan päälle.


Annos oli hauskan näköinen pöytään tuotaessa. Burgeri ja iso keko ranskalaisia löytyivät luonnollisesti tarjottimelta, mutta niiden lisäksi siinä makaili kaalisalaattilisuke, pari pientä palaa pikkelöityä porkkanaa sekä kohtuullisen kokoinen kauhaisu talon majoneesia. Hampurilainen oli juuri sellainen kuin siltä toivon ja vaadin: simppeli, mutta äärimmäisen maukas ja laadukas. Ei mitään ylimääräistä, mutta kaikki tarpeellinen. Pihvi oli ensiluokkainen, yksinkertaisesti hurmaava. Sitä säestivät cheddar, suolakurkku ja majoneesi. Kokonaisuuden pyöristi hyvästä täydelliseksi oivallisen rapeaksi paahdettu sämpylä. Kuten alussa mainitsin, minulle Social Burgerjointin hamppari edustaa alan ehdotonta terävintä kärkeä. Tämä Bitesin burgeri ei kalpene sille paunaakaan. Lopputuloksena en osaa laittaa näitä kahta burgeria paremmuusjärjestykseen, sillä ne ovat keskenään niin samankaltaisia ja siten molemmat alansa ehdottomia valioyksilöitä. Bitesin ranskalaiset olivat keskitasoa parempia, mutta niiden osalta Burgerjointin ranut veivät selkeän voiton – sanoisinko parmesaanin mitalla. Kaalisalaatti ja pikkelöity porkkana olivat onnistunut ja raikas lisä.

Bites Vallila ei koreile interiöörillään. Sisustuslehdet eivät kuulu ravintolan tilausvalikoimaan. Tila on pieni ja muistuttaa työmaaruokalaa, mitä se itse asiassa onkin, sillä tiloissa on aikoinaan toiminut Kansallisosakepankin ruokala. Seinät ovat valkoista tiiltä, kattoa hallitsevat ilmastointiputket. Avaruutta pieneen tilaan tuovat isot ikkunat ja peilit yhdellä seinällä.

Bites Burgers vakuutti minut hampurilaisellaan. Se nousi heittämällä kärkeen jakamaan ykkössijaa Social Burgerjointin kanssa. Siitä viisi tähteä. Aivan samaan tasoon eivät yltäneet ranskalaiset. Sijaintikin on hieman haasteellinen, joten uskon, että jatkossa nautin paikan hamppareista kotiinkuljetuksen muodossa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bites Burgers
Nokiantie 2-4
00510 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti