keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Palema

Palema sijaitsee Teurastamon urbaanin rosoisessa ympäristössä. Edellinen ruokailun sisältävä käynti alueelle kohdistui muuten napolilaista (yllätys?) pizzaa tarjoavaan Pizzalaan. Palema tarjoaa vain lounasta, muuna aikana se toimii tilausravintolana. Lounaan tarjoajana sillä on kuitenkin kunnioitettava historia – onhan samassa rakennuksessa toiminut ravintola 1930-luvulta saakka. Alkuvuodesta 2016 ravintola sai uudet omistajat, kun mm. Döner Harjusta tutut toimijat ryhtyivät pyörittämään Palemaa.


Paleman lounas ei ole mallia buffet, vaan lounasannokset tuodaan pöytään. Tarjolla on kasvis-, kala- ja lihavaihtoehtoja. Hinnat pyörivät kympin ja viidentoista euron välimaastossa. Alkukeitto ja Helsingin kahvipaahtimon kahvi kuuluvat hintaan. Mielenkiintoiselta kuulostavalta listalta valitsin Harjun Makkaratehtaan suolasitruunabratwurstia, marinoituja kasviksia ja porkkanaperunamurskaa veloutekastikkeessa (9,90 €). Sitä ennen otin kuitenkin mausteista bataattikeittoa, joka toimikin hyvänä nälän herättelijänä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Makkara-annos oli varsin vaikuttava kokonaisuus eteeni tuotaessa. Kaksi tuhtia makkaraa päällä, porkkanaperunamuusikeko sekä kasvikset niiden alla. Vaikka makumaailma ulkonäköä myöten oli tummanpuhuva, muhkea ja ronski, oli kokonaisuus erittäin toimiva. Maut oli hitsattu herkullisesti yhteen. Makkarat olivat laadukkaita ja valtavirrasta miellyttävästi poikkeavia. Marinoidut kasvikset olivat oivallisia, eikä porkkanaperunamuusissakaan ollut moittimista.



Ravintolan miljöö on simppeli. Sen voi tiivistää kahteen sanaan: vaaleaa askeettisuutta. Interiööri huokuu entisaikojen työmaaruokalaa – luultavasti se sillä nyökkääkin kunniaa menneille vuosikymmenille.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Palema

Työpajankatu 2
00580 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti