perjantai 15. helmikuuta 2019

Brasileira

Tuntuu siltä, että brasilialaista ruokaa ei liiemmälti tunneta täällä peräpohjolassa. Vai oletko kuullut esim. feijoadasta? Itse kävin lyhyen johdantokurssin aiheeseen viimevuotisella Brasilian matkallani. Totesin maan ruokakulttuurin äärimmäisen kiehtovaksi. Kun mietin aamiaisseminaarini jälkeistä lounaspaikkaa Kalasataman kovasti uudistuvalta alueelta, oli valinta selvä: Brasileira! Ravintola tarjoaa brasilialaista lounasruokaa muutaman zeleznymäisen keihäänheiton päässä Redin kauppakeskuksesta (josta en ollut kiinnostunut). 


Etukäteen lounaslistaa katsoessani harmittelin, että oma visiittini Brasilian makuihin osui juuri sellaiselle päivälle, kun ravintola tarjosi ei-niin-erityisen-brasilialaista ruokaa. Tarjolla nimittäin oli lammasrisottoa, kanalasagnea, curry-kasviksia ja perunamuusia. Samalla viikolla tarjolla oli kuitenkin esim. bahialaista kanaa ja ”pitkään haudutettua ja hyvin maustettua porsaan kassleria piilotettuna! Tyyppillinen koillis Brasilialainen annos”. No, ei auta.



Koska olin ensimmäistä kertaa ravintolassa, herätti yökastelijan itsevarmuudella varustettu toimintani heti ystävällisen tarjoilijan (kenties ravintoloitsija itse) huomion. Hän kertoi, miten homma toimii ja mitä lounastarjonta (10,30 €) piti sisällään. Kohtuullisen mielenkiintoisten salaattien lisäksi otin lautaselleni lammasrisottoa, mikä paljastui onnistuneeksi valinnaksi. Risotto oli koostumukseltaan oikeaoppisen kosteaa, eikä lampaassa ollut säästelty. Risotto oli maukasta. Salaatit kyljessä ajoivat asiansa. Kahvi kuuluu lounaan hintaan.



Palvelu oli ystävällistä ja huomioivaa, mutta aterian nauttimisen jälkeen astiat piti itse palauttaa, mikä aina vähän hillitsee suurempaa fiilistelyä. Ravintola on varsin pieni, varsinkin kun sivutila ei ollut käytössä lounaalla. Valoa ja maisemia rakennustyömaalle antoivat suuret ikkunat.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Brasileira
Hermannin rantatie 10
00580 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti