maanantai 4. helmikuuta 2019

Töölönranta

Väitetään, että brunssit ovat menneen talven lumia. Väite ei saa tukea omasta empiirisestä havaintomaailmastani tai kokemuksestani. Käyn brunssilla usein, koska se on hieno konsepti. Siihen on sisäänrakennettu ajatus kiireettömästä ja laadukkaasta viikonloppusyömisestä. Mikäs sen parempaa.

Viime vuoden parhaimmat brunssikokemukset osuivat pääkaupunkimme ulkopuoliseen periferiaan, tarkemmin sanoen Kirkkonummelle (Bistro O Mat) ja Porvooseen (Glassikko). Edellinen brunssi Helsingissä puolestaan oli Klaus K:ssa. Nyt olin kuitenkin paikassa, jossa on tullut nautittua lukuisia brunsseja ja illanviettoja vuosien saatossa. Samalla oli aika päivittää kolmen vuoden takainen blogikirjoitus.



Töölönranta tarjoaa brunssiaan (36 €) sunnuntai-iltapäivisin. Brunssi koostuu alkupalapöydästä, pöytiin tarjoillusta pääruoasta sekä jälkiruokapöydästä. Konsepti on toimivaksi hiottu ja hyväksi havaittu. Laadukas alkupalapöytä ilahdutti laajalla onnistumisten rintamalla. Nostetaan esille paahdettu punajuuri vuohenjuuston kanssa (klassinen yhdistelmä!), marinoitu punakaali sinihomejuustolla ja pähkinöillä, perunasalaatti sekä katkarapu skagen (se vain on hyvää aina!). Timjamimunakokkeli ei sen sijaan lähtenyt missään vaiheessa iltapäivää lentoon.



Pääruoaksi sai valita joko blinin siian- ja kirjolohenmädillä, smetanalla ja punasipulilla tai grillatun flank steakin madeirakastikkeen ja sellerin kera. Valitsin sesonkia kunnioittaen ensimmäisen. Yllätyin kun sainkin eteeni peräti kaksi bliniä. Blinit olivat oikeaoppisesti valmistettuja ja siten perin herkullisia, erityisesti kun niitä avittivat asianmukaiset tilpehöörit. Oli kiva maistella rinnakkain eleganttia siianmätiä ja vähän karkeampaa kirjolohenmätiä.



Jälkiruokapöytä oli paljon vaadittu tässä vaiheessa, mutta se oli kohtuullisen helposti lähestyttävän oloinen. Tarjolla oli ”vain” kolmea jälkkäriä: lime possetia, red velvet -kakkua sekä rocky roadia. Maistoin kaikkia. Tietysti. Yllättäen ennakkoon häviäjäksi tuomitsemani red velvet -kakku yllätti positiivisesti ja vei muista makuvoiton. Se oli raikas ja tasapainoisen maukas kokonaisuus. Lime posset oli maultaan hieman vaatimattomampi, mutta hyväili kuitenkin makuhermojani. Rocky Road sen sijaan oli pahemman luokan pettymys. Ei toiminut miltään osin, eikä ollut hyvää.


Töölönranta on tyylikäs paikka ja sen palvelu aina toimivaa. Isoista ikkunoista avautuvat maisemat Töölönrannalle miellyttävät silmää. Varsinainen salikin on tunnelmallinen. Brunssi-instituutio pitää pintansa vuodesta toiseen, eikä syyttä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Töölönranta
Helsinginkatu 56
00260 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti