torstai 21. helmikuuta 2019

Kumma Junk Bar & Lounge

Törmäsin viime vuoden maaliskuussa auenneeseen Kumma Junk Bar & Loungeen ensimmäisen kerran, kun luin Cityn Suuren Ravintolaäänestyksen Tampereen tuloksia. Kumma voitti paras ruoka -, paras tulokas -, paras sisustus - ja paras kortteliravintola -kategoriat ja tuli toiseksi parhaan palvelun kategoriassa. Päätin siltä istumalta, että seuraavan Tampereen reissun lauantai-illan ravintolakokemus vastuullistetaan Kummalle.

Kumman ruokalista on leikkisän kiehtova. Alkuun on tarjolla esim. tapasleipäsiä eri täytteillä ja neljää erilaista pleittiä (vegaani, juusto, liha, kala). Päädyinkin pitkällisen pohtimisen jälkeen lihapleittiin (10 €). Settiin kuuluu ”porsaan rimpsuluita Ameriikan malliin, noitapillimakkaraa ja kumman sinappia, mureaa häränrintaa ja soosia sekä täydellinen ajvar-dippi ja Stallhagenin olutleipää”. Annoksen eri lihat sooseineen olivat keskenään miellyttävän erilaisia makumaailmoiltaan. Makkara ja todella herkullinen sinappi olivat nappiyhdistelmä, kuten myös häränrinta ja oivallinen kastike. Ribsit nyt vain toimivat aina. Kroatian lomalta tuttu ajvar-dippi oli hyvää, mutta en oikein löytänyt sille luontevaa käyttöä.



Vaikka minua kuumotteli ajatus kokeilla kehuttua vegaanikebabia, valitsin pääruoaksi kuitenkin Disko-kana Super 3000 -annoksen (21 €), koska sillä oli hauska nimi ja annoksen kuvaus kuulosti niin kovin kummalliselta. Annos oli siis kanasta tehty cordon bleu, jossa oli myös aurajuustoa ja salamia. Tuhteja raaka-aineita tasapainotti vihannesosasto, kuten kaali, tomaatit, sienet ja ruohosipuli. Majoneesi yhdisti kaikkea. Vaikka kokonaisuus oli varsin tasapainoinen, jäi se alle osiensa summan. Se kuuluisa punainen lanka jäi puuttumaan. Annoksen söi mielellään, mutta jäin silti hieman harmittelemaan, etten päätynyt vegekebsuun. Iltaa ryyditti kalifornialainen zinfandel-rypäleestä tehty miellyttävä punainen seuralainen (40 €/pullo).



Kumman sisustus on sanalla sanoen erikoinen, eikä se ole sitä tietenkään vahingossa. Värejä, tavaroita ja yksityiskohtia on kuulemma haettu ympäri Suomea mm. konkurssihuutokaupoista. Jos siis ravintolaseurasi on tylsää, voit paneutua interiöörin lukuisiin yksityiskohtiin.




Kumman heikkous oli tarjoilu. En pidä ravintolakonseptista, jossa ruoka pitää käydä tilaamassa ja maksamassa tiskillä. On tympeää mennä jonoon odottamaan omaa tilausvuoroa, kun muu seurue jää pöytään. Tarjoilijoiden määrä ei myöskään lauantai-iltana vastannut heihin kohdistunutta kysyntää.

Kumma on raikas ja tervetullut lisä Tampereen ravintolatarjontaan. Yhden käyntikerran perusteella ymmärrän sen saaman kansansuosion. Ruokalista, miljöö ja boogie toimivat, oma pääruokavalintani ja tarjoilu eivät niinkään.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kumma Junk Bar & Lounge
Aleksanterinkatu 20
33100 Tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti