maanantai 28. lokakuuta 2019

Bistro K

Hämeentien ja Mäkelänkadun risteyksessä sijaitseva Musiikkiteatteri Kapsäkki sai viime kesänä kylkeensä uuden ravintolan, Bistro K:n. Kävin testaamassa kulturellin kortteliravintolan lounastarjonnan syksyisenä arkipäivänä – vaikka huomautettakoon, että lounasta saa myös lauantaisin!



Lounaalla tarjolla on kahta annosta (10,50 €): liha- tai kala-annos ja kasvisannos. Valitsin possun ulkofileen papu-perunapaistoksella ja bearnaisekastikkeella. Sitä ennen kävin kuitenkin alkusalaattipöydän antimien kimppuun. Alkusalaateissa oli kivasti ideaa, mutta ne eivät siitä huolimatta jääneet erityisesti mieleen. Focaccia oli kuivuneen oloista, toisaalta kaivoinkin leipäkorin viimeiset palaset lautaselleni. Hernedippi oli hyvää. Possuannos oli tyylikkään oloinen lautasannos, mutta makujen puolesta harmillisen vaatimaton. Possupihvi itsessään oli siihen suurin syypää, mutta toisaalta annosta eivät pelastaneet myöskään vihreät pavut, perunat tai varsin vapaalla kädellä annosteltu bearnaisekastike. Lounaskahvi olisi muuten kustantanut ylimääräisen euron, mitä en ikinä suostu pulittamaan.



Yhden lounaskokemukseni perusteella Bistro K:n paras puoli on sen historiaa henkivä miljöö, erityisesti värikäs ruutulattia ja tyylikäs baaritiski. Isot ikkunat Hämeentielle tuovat valoa kapeaan ja pitkään tilaan. Epätasainen julkisivu on kivasti hyödynnetty ravintolan sisällä. Tällä hetkellä rakennusta tosin vaivaa remontti, minkä kunniaksi ravintolan sisäänkäynti on koristeltu rakennustelineillä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bistro K
Hämeentie 68
00550 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti