sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Pizzeria Luca

Lauttasaaressa sijaitseva Pizzeria Luca on ollut "Käy tässä ravintolassa" -listallani siitä lähtien, kun se kenties hieman yllättäen valittiin viime vuoden kesällä Pohjois-Euroopan parhaaksi pizzeriaksi 50 Top Pizza 2018 -kilpailussa Italiassa. Suhtaudun hieman varauksella tällaisiin kilpailuihin, kun ei aina oikein tiedä, onko kyse loppupeleissä kuitenkin piirimestaruuskisoista. Ilmaan jäi kilpailun osalta leijumaan kysymys siitä, olivatko siinä edes mukana kaupungin ykköspizzeriat Capperi ja Via Tribunali. No oli miten oli, varmasti voitto jotain kertoo Pizzeria Lucan tasosta.

Mies voittoisan ravintolan takana on Luca Platania. Hän on tullut tunnetuksi mm. perustamastaan Pizzarium-ketjusta. Toisin kuin roomalaistyylisiin levy- ja palapizzoihin nojaava Pizzarium, kumartaa Luca pizzanteossa napolilaiselle koulukunnalle.

Vaikka pizzerioissa käydessä en yleensä juurikaan perusta alkupaloista, päätimme tällä kertaa tehdä poikkeuksen. Niinpä otimme jaettavaksi Insalata di pomodorin (7 €) sekä Burratan (9 €) ilmakuivatulla kinkulla. Molemmat annokset olivat kauniin värikkäitä ja maukkaita. Tarjoilijan ehdotuksesta laajensimme makumaailmaa vielä lorauksella valkosipuli-chiliöljyä. Hyvä aloitus!



Olen tietoinen, että esim. Via Tribunalissa ylivoimaisesti suosituin pizza on simppeli Margherita. Asia saattaa olla näin myös Lucassa. Tästä huolimatta todellisessa pelitilanteessa ravintolan listaa ihmetellessä mieleni minun tekevi aina ”jotakin enemmän”. Näin ollen taas kerran skippasin tomaattipohjaisen, mozzarellasta ja basilikasta voimansa saavan Margheritan ja päädyin eksoottiseen Patateen (18 €). Patate on rakennettu seuraavista palikoista: Fior di latte -mozzarella, varhaisperuna, porsaan guanciale, savustettu provole-juusto, mustapippuri, ruohosipuli ja oliiviöljy. Ehkä tässä tapauksessa liika oli kuin olikin liikaa. Vaikka pizza oli laadukkaasti tehty ja pohja reunoineen erinomainen, horjahteli se makukirjon painosta. Peruna ja possu eivät päässeet oikeuksiinsa. Provolone-juusto oli hyvää, mutta se jyräsi muita makuja alleen. Ruohosipuli toimi, oliiviöljy ei niinkään. Vaimoni – yllätys yllätys – Margherita oli kuulemma ”tosi hyvä”. Ehkä sitten seuraavan kerran itsekin…

Pizzeria Luca sijaitsee onnellisten saarella Lauttasaaressa kauppakeskus Lauttiksessa. Kauppakeskusmiljööstä ei pääse eroon ravintolan sisälläkään, vaan verkkokalvoilla välkkyy naapuriapteekin valomainokset. Sivupöydällä oli vinot pinot pizzalaatikoita valmiina, kenties moni hakeekin pizzan nautittavaksi kotiin. Palvelu oli ystävällistä ja huomioivaa. Viiniä yritettiin kaupata lasillisen jälkeen lisää pariinkin otteeseen.



Pizzeria Luca oli kuitenkin jokseenkin pettymys. Se ei – ainakaan Patate-pizzan osalta – kamppaile kaupungin pizzaherruudesta. Mene ja tiedä, olisiko jokin toinen pizzavalinta muuttanut tilannetta.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pizzeria Luca
Lauttasaarentie 28 (Kauppakeskus Lauttis)
00200 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti