maanantai 13. heinäkuuta 2020

Leib

Leib on vakiinnuttanut asemansa Tallinnan arvostettujen ravintoloiden joukossa. Siitä huolimatta olen käynyt ravintolassa vain kertaalleen aiemmin – sekin käynti oli ystäväni polttareiden yhteydessä, eikä siitä käynnistä tullut kirjoitettua arvostelua. Leibin ohi onkin ollut aiemmilla reissuilla helppo valita ”trendikkäämpiä” ravintoloita, joissa käydä. Nyt oli kuitenkin aika testata Leib kunnolla. Ja itse asiassa samalla reissulla testattiin myös Leibin tuoreehko sisarravintola Lore Bistroo kovaa vauhtia kehittyvällä Noblessnerin alueella.


Kesällä paras paikka Leibissä on tietysti sisäpihan vehreän viihtyisällä ja varjoisalla terassilla. Alkuun ruokavalintoja helpottamaan otin maailman parhaan aperitiivin eli lasillisen vermuttia (5 €). Ai niin, saimme myös ravintolan kuulua leipää. Kyseisestä tummasta mallasleivästä ravintolan nimikin on saanut alkunsa. Leipä oli hyvää, mutta ei mitenkään erikoista, höh. Odotin enemmän.




Kenties hieman poikkeuksellisesti päädyin ottamaan alkupalaksi keittoa: tulista tomaattista kalakeittoa (7 €). Viilenevässä kesäillassa maukkaan lämmin kalakeitto jogurttisattuman kera pelitti loistavasti. Vaimoni valitsema vegaaninen porkkana-alkupala (9,5 €) oli sekin taiten tehty ja aikamoinen taideteos itsessään.




Pääruoaksi otimme molemmat grillipihvit (21 €). Annos oli muhkea, mutta kovin talvinen. Kesän raikkaudesta ei ollut tietoakaan, kun lautasella oli mm. punakaalia ja jotakin mysteeriksi jäänyttä juurta. Medium miinuksena tilattu pihvi oli korkeintaan mediumina paistettu. Tarjoilija suositteli pyynnöstäni pihvin kylkeen (listan kalleinta laseittain saatavaa viiniä) italialaista Il Bruciatoa (11 € / 12 cl), jota olikin miellyttävä kulautella pihviä syödessä.




Kuten sanottu Leibin sisäpiha on idyllinen. Tarjolla on myös jonkinlainen parveke, johon janoisimmat kanssakulkijat vaikuttivat intoa puhkuen siirtyvän. Tarjoilu sujui miellyttävästi.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Leib
Uus 31
10111 Tallinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti