lauantai 11. heinäkuuta 2020

Lore Bistroo

Onko Tallinnan vanhakaupunki läpikaluttu moneen kertaan, ja Telliskiven seudullakin jo moikkailet tuttuja kadulla? Siinä tapauksessa surffaa trendin aallonharjalla ja anna takatukan hulmuta merituulessa, kun suuntaat matkasi Noblessneriin. Tuo meren rannalla sijaitseva vanha sukellusvenetelakan alue kehittyy huimaa vauhtia.

Testasimme viime vuoden lopulla avatun ja paljon huomiota herättäneen Lore Bistroon, jonka taustalla häärivät tunnetut ravintoloitsijat. Otimme alkuun hapanjuurileipää (1 € / henkilö), mikä oliiviöljyyn kastettuna toimi erinomaisena nälänherättelijänä. Pääruoan kohdalla päädyin yllättävästi pääruokalistalta löytyneeseen alkupalaklassikkoon eli tartariin (15,50 €). Kyseinen ruokahan on joka ravintolassa hieman erilainen tulkinta alkuperäisestä – jos sellaista edes on! Lore Bistroon tartarin juju oli leikkisästi sekoittaa naudanliha tomaattikastikkeeseen, mikä teki lopputuloksesta oivaltavan raikkaan. Tartaria täydensivät ranskanperunat, chilimajoneesi ja rucolat. Annos oli oikein hyvä. Suosittelen muuten testaamaan aperitiivina Fiero Spritziä (7,50 €). Oli nimittäin suunmyötäistä!





Vaimoni portobello (14 €) porkkanoiden, pinaatin, hummuksen ja tulisen tomaattikastikkeen kera oli kuulemma maukas, mutta annoksen makumaailmaa dominoivat liiaksi erilaiset siemenet. Lore Bistroo on tullut tunnetuksi lapsiystävällisestä ruokalistastaan, joten unohtaa ei sovi perheen pienimmäistä. Hänelle valitsimme kermaisen kanapastan (4,5 €). Annoksesta ei valitettavasti ole kuvaa, eikä luonnollisista syistä myöskään varsinaisen syöjän mielipidettä. Kohtuullisen hyvin se joka tapauksessa upposi. Totesin itse annoksen laadukkaaksi, mutta varsin mauttomaksi eli kohderyhmälle sinänsä passeliksi.




Lore Bistroo kunnioittaa telakan perinteitä korkealla huonekorkeudella ja avaruudellaan. Betoniseinät ja -pylväät huokuvat menneisyyden telakkaelämää, kun taas komea vihreä takka, polttopuut sekä ruukkukasvit luovat vastapainona kotoisuutta. Tyylikkyyttä puolestaan tuo mosaiikkilattia ja elävyyttä avokeittiö. Kokonaisuus miellyttää silmää. Palvelu sujui erittäin ystävällisesti.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Lore Bistroo
Peetri 12
10415 Tallinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti