keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Sea Horse (Senaatintorin terassi)

Valtavasti huomiota saanut Senaatintorin kesäterassi vuosimallia 2020 on helsinkiläisille tämän koronavuoden symboli. Valtava terassi saatiin nopealla aikataululla pystytettyä. Se, mikä normaaliolosuhteissa olisi kestänyt vähintään yhden hallituskauden, hoidettiin nyt viikoissa. Siitä huolimatta parranpärinää aiheesta on käyty puolesta ja vastaan. Erikoisimmillaan on jopa vedottu siihen, että Senaatintorin alue oli Helsingin päähautausmaa 1600- ja 1700-luvuilla, kunnes paikalle rakennettiin torialue ja hautausmaa siirrettiin muualle. Mutta ruumiit jäivät. Hui kamala. Näitä historiallisia asioita en miettinyt tippaakaan käydessäni paikan päällä ensikertaa. On vain hienoa, että kaupunkikulttuuri elää ja voi hyvin tänä päivänä. Historiaa kunnioitetaan, mutta sopivasti.




Senaatintorin suurterassilla on 16 ravintolaa, joista iso osa on tuttuja minulle. Koska ravintoloiden suhteen menen aina kohti uutta ja tuntematonta, en valinnut ruoka-annokseni hakupaikaksi esim. Yes Yes Yesiä, Via Tribunalia, Skifferiä, Paisanoa, Muru&Pastista, Levainia, Bryggeriä tai Bites Burgersia, vaan suomalaisen legendaarisen ravintolainstituutio Sea Horsen, joka jostain syystä on kaikkien näiden vuosien aikana jäänyt testaamatta.




Sikalan tiiviillä ruokalistalla on kolme tuotetta, kaikki samaan 6,90 € hintaan: silakkakukkonen, Sikalan burgeri sekä savulohirieskarulla. Arvelen, että kaikista terassiravintoloiden yksittäisistä annoksista eniten medianäkyvyyttä on saanut Sea Horsen silakkakukkonen. Kämmeneen menevä muutaman suupalan annos olikin konstailemattoman hurmaava ja herkullinen. Silakkakukkonen koostuu silakasta, pekonista ja purjosta. Vähän ehkä erikoinen kombinaatio, mutta mikä ettei, kun lopputulos oli pienimuotoinen kulinaarinen mestariteos. Valitettavasti täysin samaa ei voida sanoa savulohirieskarullasta, jonka samalla reissulla testasin. Se oli kukkosta huomattavasti fyysisempi, mutta makumaailma oli tavanomaisempi. Rulla ei jäänyt kutkuttelemaan makuhermoja. Ehkä toiseksi annokseksi olisi pitänyt ottaakin burgeri, jossa on reissumiehen välissä silakkapihvi. Hienoa, että aliarvostettua silakkaa käytetään näin roimasti ja perin innovatiivisesti!





Täytyy sanoa, että terassialueesta on saatu yllättävän tyylikäs ja toimiva. Historiallisen arvokkaat puitteet torin ympärillä, etunenässä Tuomiokirkko, ovat toki iso osa kokonaisuutta, mutta myös ravintolakojut ja kukkaistutukset on tyylikkäästi toteutettu. Torilla on nyt kultainen leikkaus jiirissä ja fengshuit kohdillaan! Kaiken lisäksi myös vessa-alue on saatu toimivaksi ja siistiksi, mutta huomaamattomiksi ja käsienpesupaikkoja löytyi. Lokkien kamikazemaiset hyökkäykset voisivat nopeasti latistaa tunnelman, mutta Senaatintorilla lokit eivät häirinneet tippaakaan – itse asiassa en tainnut nähdä niitä ollenkaan.

Senaatintorin terassi on tämän kesän kohtaamispaikka numero yksi!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Sea Horse
Senaatintori
00170 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti