maanantai 8. marraskuuta 2021

Tokumaru

Uusin käynti  22.5.2023

Kävin Tokumarussa toisen kerran lounaalla. Otin saman setin kuin viimeksi: kolme gyozaa ja don-kulhon (16 €), tällä kertaa lohi-avokadon. Rapu-gyozani olivat edelleen ihan toimivia. Lohi-avokado-kulho oli sen sijaan erittäin maistuva kokonaisuus. Yuzu-wasabikastike ja japanilainen majoneesi täydensivät oivallisesti makupalettia, ehkäpä jopa sitoivat moninaisia makuja yhteen. Pääruoan ansiosta nostin Tokumarun ruokapisteet kolmesta neljään.


 

 

Alkuperäinen arvostelu 8.11.2021

Japanilainen keittiö on paljon muutakin kuin sushia. Tämän sain kokea paikan päällä muutaman vuoden takaisella Japanin reissulla (lue tarkemmin japanilaisista ruoista ja Kobe-härästä). Etelänaapuristamme ponnistava Tokumaru tarjoaakin Triplan ravintolassaan japanilaisen keittiön laajaa skaalaa, mutta ei niitä susheja. Tarjolla on ramen-keittoja, don-riisikulhoja (poke on vastaava, mutta havaijilaisen keittiön luomus), gyozaa ja yakisobaa. 


Tokumarusta saa lounaalla ramenin tai donin ja kolme gyozaa hintaan 15 euroa. Otin pankokana-donin eli riisikulhon pankopaneroidulla ja friteeratulla kanalla, chilimajoneesilla ja salaatilla. Kana oli maistuvaa ja sitä ryyditti mojova chilimajoneesi. Kanaa ja riisiä tasapainottivat pavut, wakame ja muut vihannekset. Gyozojen täytteeksi valitsin ravun, mikä osuikin oikeaan, sillä sain maistaa myös ystäväni sienitäytteistä nyyttiä. Se ei toiminut yhtä hyvin. Gyozan paistopinta toi mukavasti rapeutta ja suutuntumaa. Seuraavalla kerralla kokeilisin ehdottomasti ramenia.



Tokumaru sijaitsee Triplan ensimmäisen kerroksen Market Zoo -ravintola- ja kahvila-alueella. Miljöö ei ole erityisen viihtyisä, mutta sopii pikaiselle lounaskäynnille. 

Ruoka 4/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 3/5

Tokumaru

Fredikanterassi 1 (Kauppakeskus Tripla, 1. krs., Market Zoo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti