maanantai 22. marraskuuta 2021

Seoul 88

Korealainen ruoka on jäänyt suurelle yleisölle tuntemattomammaksi kuin isoveljensä kiinalainen ja japanilainen. Korealaisen keittiön nousu on kuitenkin ollut havaittavissa. Selasin lounasaikaan Kampin Kauppakeskuksen ravintolatarjontaa. Löysin entuudestaan minulle täysin tuntemattoman uutuuden: korealaisen Seoul 88 -ravintolan. Paikka oli ehdottomasti testattava. 

Vaikka lounaalla oli tarjolla mm. bibimbapia, uppopaistettua kanaa, teriyaki-lohta ja dumplingseja, päädyin ehkä omaksikin yllätyksekseni ramen-keittoon (11 €). En ollut pitkään aikaan syönyt sellaista. Toisin kuin vietnamilaiset ystävänsä, tämä korealainen versio oli selkeämpi, sillä keitto koostui vain muutamista raaka-aineista. Kokonaisuus oli tasapainoisen maukas, mutta ei tärkeimmän osasensa eli liemen osalta yltänyt intensiivisyydessään parhaimpien ramen-keittojen tasolle. 


Seoul 88:ssa lounaaseen kuuluu myös erinomaisen erilainen salaattipöytä. Vai mistä muualta olet saanut salaattipöydästä mustekalaa? Muutenkin tarjonta oli oivallista: mm. nuudeli- ja kanasalaatteja sekä tietysti kimchia. 


Päätän ravintolalounaan aina kahviin, jos vain mahdollista. Aasialaisten lounasbuffettien tyyliin Seoul 88:ssakin oli tarjolla kahvin lisäksi paria eri jälkiruokakakkua. Ne ovat tietysti tällaiselle toimistohiirelle täysin turhia, eivätkä kakut ikinä ole makuelämyksiä, mutta niin vain taas kerran otin pienet palat molempia. Ja olin luonnollisesti oikeassa. 



Ravintola sijaitsee kauppakeskuksen ravintolamaailmassa vitoskerroksessa. Kauppakeskuksen läsnäoloa ei voi olla tiedostamatta, mutta kenties sijainti aivan ravintolamaailman toisessa päädyssä tuo jonkinlaista rauhaa. 

Ruoka 4/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 4/5

Seoul 88

Urho Kekkosen Katu 1, 00100 Helsinki (Kampin Kauppakeskus, 5. krs.)

 

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ruokalajit ja muut! Meillä on myös ravintolan perustaminen meneillään, me löysimme suhteellisen vanhahkon tilan. Sinne tulee uudet suurkeittiökalusteet, sekä hieman pintaremonttia myös tehdään, ennen kuin saamme sen avattua. Innolla kuitenkin odotamme tätä koko prosessia. Näistä saa aina inspiraatiota, kun pääsee muiden toteutuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että olette avaamassa uutta ravintolaa! Ja hienoa, että saat inspiraatiota kirjoituksistani ja kuvistani. Tsemppiä valmisteluihin, avaukseen ja aikanaan arkeen!

      Poista