keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Scandic Grand Central (aamiainen)

Keväällä varsin suuren mediakohun saattelemana aukesi Scandic-hotelliketjun tuorein tulokas Grand Central kenties Helsingin keskeisimmälle sijainnille rautatieasemalle. Eliel Saarisen suunnittelema entinen VR:n pääkonttori on Museoviraston rautaisessa suojeluksessa muuttunut upeaksi hotelliksi.

Hotellin aamiaista (19 €) on kehuttu kovasti. City heittää ajatuksen ilmoille, josko Grand Central tarjoaisi jopa Stadin parasta aamiaista. Aikamoisia puheita, mutta jäihän se statement kieltämättä mieleen. Ja tässä sitä ollaan.

Yleisesti ottaen aamiaistarjonta on pitkälti aiemmilta Scandic-käynneiltä tuttua. Toki uuttakin löytyy, mikä ilahduttaa. En ole kovin vaatelias tarjonnan leveyden suhteen, mutta syvyyttä arvostan ja vaadin. Eli laatua pitää saada. Mitään luksusaamiaista Scandicin uutukainen ei tarjoa, mutta päihittää selvästi aiemmilta vuosilta tutuiksi tulleet ketjun muut aamupalat. 


Munakas on laadukkaiden leipien ohella itselle aamiaisen tärkeimpiä partikkeleita. Grand Centralissa se toimi. Uunimunavuoka pekonimurulla höystettynä oli muhkean maukas suoritus. Pekonikin, jota en ikinä muutoin syö, oli ”sitä parempaa laatua”. Leikkeleet sitä vastoin olivat kovin tylsiä. Juustojenkaan osalta ei ollut hurraamista. 



Puuroa en juurikaan välitä syödä – kiitos varusmiespalveluni leirikokemusten – mutta tokihan suklaatuorepuuroa piti lusikoida. Ihan maistuvaa, mutta ei sen kummempaa. Muista aamiaisista poikkeava oli myös omena-murupaistos vaniljakastikkeen kera. Se oli ihan ok, mutta parasta makeaa puolta edustivat kuvassa paistoksen takana kuikuilevat kanelipulla ja jonkin sortin kuivakakku. Kanelipullan tekstuuri oli miellyttävän erilainen ja kuori rapea. Se maistuikin hurmaavalta. Kuivakakku puolestaan ei ollut kuiva laisin, vaan jätti oikein särmikkään makumuiston huoneeseen paluumatkalle. 


Grand Centralin aamiaismiljöö hakkaa monen muun ns. tusinahotellin kalvakkaan kylmät aamiaistilat. Erikoisuutena valittavana on monia pienempiä huoneita, jolloin kaikki asiakkaat eivät joudu pakkautumaan valtavaan halliin. Kävipä niinkin, että aamiaisajan loppupuolella tarjoilija kävi tarjoamassa croissanteja, mutta olin siinä vaiheessa pelannut jo aamupalapelini läpi, joten jouduin passaamaan muutoin houkuttelevan tarjouksen. Olisivat saaneet tuoda heti kärkeen oman kahvipannun pöytääni. Sehän kova juttu aamiaisilla onkin!

Scandic Grand Centralin aamiainen oli hyvä, mutta luksusfiilistä pitää hakea muualta. Miljöö ja puitteet ovat joka tapauksessa komeat.

Ruoka 4/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 4/5

Scandic Grand Central

Vilhonkatu 13, 00100 Helsinki 

2 kommenttia:

  1. Kävin täällä lähes kuukausi sitten. Miljöö on upea ja tulen varmasti kesällä sisäpihalle terassille (päätin että siellä on kesällä terassi), mutta ruoka oli ehkä aavistuksen heikkoa perustasoa. Monet perusjutut olivat mielestäni vain melkein onnistuneita. Scandic ketjulla on parempi aamupala tarjolla Marskisissa, siellä saa vohveleita. Täällä taisi extrat olla jotain chia-vanukasta tai jotain muuta ei minua kiinnostavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marski onkin varmaan ainoa Scandicin Helsingin hotelleista, joissa ei ole tullut käytyä. Radissoneissa on tarjolla kokin tekemiä munakkaita, mutta olisiko jossakin ollut myös vohveleita tässä ihan hiljattain...?

      Poista