keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Vuoden 2021 parhaat ravintolat

Huh hellettä, toinen koronavuosi putkeen. Ravintola-alan ahdinko valitettavasti vain jatkuu. Toivon sydämestäni, että ensi vuosi olisi lähempänä normaalia.

Tänä vuonna parhaiden ravintoloiden pystit jaetaan peräti kuudessa kategoriassa, mikä lienee blogini ennätys. En edes välitä, että brunssikategoriassa kilpailijoita oli vain yksi, muissakin muutamia. Tunnistan kyllä laadukkaan ravintolatuotteen päinvastaisesta. Kategoriat ovat 1) lounas, 2) illallinen, 3) pikaruoka, 4) brunssi, 5) kahvila ja 6) aamiainen. Tulin, näin ja söin -laatuleiman saa kaikkiaan kahdeksan erinomaista ravintolaa. Näiden lisäksi erikoismaininnan saa Fat Lizardin jo legendan mittasuhteisiin noussut joululounas, joka oli viime vuoden tapaan ensiluokkainen ruokakokemus. Kaikkien aikojen paras buffet.

Edellisvuosien parhaat ravintolat löydät näistä linkeistä: 2020, 2019, 2018, 2017 ja 2016.

Oma tahtini on hiipunut melkoisesti huippuvuosista (n. 70–80 arvostelua), mutta myös viime vuodesta (58 arvostelua), kuten edellisessä vastaavassa koontikirjoituksessa uumoilin. Tänä vuonna sain nipin napin 30 arvostelua kasaan. No, onhan sekin jotain: 2,5 arvostelua kuukaudessa tasaisen vauhdin taulukolla. ”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”, sanoi valtiopäämies Paasikivi aikoinaan. Realiteetit on eittämättä tunnistettava ja tunnustettava. Arvostelujeni määrä tulee tippumaan entisestään, mutta kyllä niitä jatkossakin blogiini ilmestyy. Syksyllä tapahtuneen ”maalle” muuton jälkeen olen ottanut suurennuslasini alle Klaukkalan ravintolatarjonnan. Siitä enemmän heti tammikuussa. Herkullista vuotta 2022!

 

Lounas

Oishi 18

Laatusushia vähän erilaisessa ”buffetissa”. Elämäni kolmen parhaan sushikokemuksen joukossa.

Brokadi (Tripla)

Monipuolisen muhkea ja herkullinen lounasbuffet. Kaukana geneerisestä lounaskiinalaisesta.

Illallinen

Tenlen BBQ Restaurant & Smokery

Koin vuoden herkullisimman illallisen kaukana Turun Ruissalossa, mutta mitäpä siitä. Ravintola on ehdottomasti oman matkansa arvoinen.

Gastrogrill Muré

Intensiivinen lihakokemus ihmiselle, joka vielä näinä päivinä uskaltaa kovettua mojovasta pihvistä. 

Pikaruoka

Pretty Boy Wingery

Kana on kova juttu. Unohtakaa arkipäiväinen KFC, unohtakaa jopa tylsät perussiipiravintolat, käykää Isossa Omenassa. 

Brunssi

Meripaviljonki

Vuoteen mahtuu aina yksi tai useampi blinibrunssi/buffet. Meripaviljongin tulkinta aiheesta oli verraton.

Kahvila

Kesäkahvila Kumpu

Kumpulan Kasvitieteellisen puutarhan helmi on epäilemättä Suomen kesäkahviloiden parhaimmistoa!

Aamiainen

Roots Helsinki

Vegaaninen aamiainen yllätti erittäin positiivisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti