maanantai 6. helmikuuta 2023

Café Briossi

Olin käynyt Hills Dumplingsissa syömässä, kun tallustelin Kalevankatua keskustaan päin. Mieleni teki kahvia ja jotain makeaa siihen kylkeen. Vastaan tuli Café Briossi, ja pulmani oli ratkaistu. Se on yli kolmekymppinen konditoria, jossa en ollut käynyt aiemmin. 

Café Briossi tarjoaa aamiaista, lounasta ja iltapäiväkahviin asianmukaiset tykötarpeet. Vaikka päivänkeitto, piiraspala tai parillaleipä kuulostivat hyviltä, olin kylläinen, joten otin tavallisen suodatinkahvin (3,30 €) sekä tukholmalaisen, joka on hienostuneempi nimitys pistaasipullalle (4,20 €). Länsinaapurin valitseminen oli virhe. Ensimmäisellä puraisulla tajusin sen, kun yritin järsiä kivikovia pistaasinpaloja ja olla katkomatta hampaitani. Onneksi kovat pistaasinpalat sattuivat osumaan vain ensimmäiseen haukkuun, mutta pelko jäi kytemään. Nautintoa ei enää tavoitettu. Pulla ei muutoinkaan ollut kummoinen. Olisi tehnyt mieli ottaa toinen nisu kahvin kylkeen, mutta pitäydyin kohtuudessa. Hain silti toisen kupin kahvia, koska santsikuppi kuuluu hintaan. 


Café Briossi on suosittu paikka. Sen huomasi asiakasmääristä, kun jono välillä kiemurteli ulko-ovelle saakka. Varsinainen miljöö ei ollut mieleenpainuva. Itselläni kävi huono tuuri pullavalintani suhteen, mutta olisi vain reilua käydä testaamassa kahvilan edesottamukset uudemman kerran.  

Ruoka 2/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 3/5

Café Briossi

Kalevankatu 9, 00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti