keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Fat Ramen (Kallio)

Ramen-keitot tulivat ryminällä Suomeen joskus viime vuosikymmenellä. Osa ravintoloista tuli jäädäkseen. Fat Ramen oli yksi niistä. Omien sanojensa mukaan se olikin vuonna 2015 Helsingin ensimmäinen ramen-ravintola. Kävin Hietalahden Kauppahallin Fat Ramenissa lukuisia kertoja back in the days, mutta sitten en enää vuosiin. Siksipä olikin mukava löytää ketjun toinen toimipaikka Harjutorin kulmasta Kalliosta ja nauttia siellä lounas. 


Lounaslista on tarjolla vain ravintolassa paikan päällä. Tarjolla on ainakin paria eri ramen-keittoa (11,90 €). Silmäni kuitenkin – normaaliin tapaani – etsivät jotain muuta, jotain enemmän. Listan pohjalta löysin sen, jackpotin: ramen-keitto, bao-sämpylä ja jäätee (16,90 €)! Tarjoilija kysyi minulta vielä viattomasti (englanniksi) haluaisinko kananmunan keittooni, johon totesin, että toki, pistä vain veikkonen. En tietysti siinä kohtaa tajunnut, että siitä veloitettiin ylimääräinen puolitoista euroa. Lisämyynti se on pienikin lisämyynti. 



Possunjauhelihasta tehty ramen-keitto oli varsin simppeli kokonaisuus, muutamasta raaka-aineesta valmistettu. Liemihän näissä keitoissa on se juttu. Tässä tapauksessa lopputulos ei ollut erityisen muhkea, mutta toki ihan maistuva. Jauheliha ei parhaalla mahdollisella tavalla sovellu keittoihin. Baoksi valitsin paahdetusta mustekalasta, XO-kastikkeesta, kimchistä ja silmusalaatista valmistetun sämpylän. Pöytään saapui parin suupalan kokoinen vaatimaton yksilö. Minimalistisen valju sämpylä ei lunastanut listan perusteella syntyneitä herkullisia odotuksia. Jäätee ei edustanut janan makeinta päätä, mikä oli mainio juttu, mutta en pitänyt lainkaan sen mausta.

Fat Ramenin ramen-keitto oli mutkaton, mutta ihan toimiva. Bao ja jäätee olivat kovan luokan pettymyksiä. Hintaa lounassetille tuli aika paljon. Kokonaisuus jäi valitettavasti miinuksen puolelle. 

Ruoka 2/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 2/5

Fat Ramen

Helsinginkatu 4, 00500 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti