Kallion Skiffer tarjoilee myös lounasta, mikä on kiva juttu. Lounaat ovat tärkeitä, koska se antaa mahdollisuuden pieneen työpäivän aikaiseen pakomatkaan – arkipäivän eskapismia parhaimmillaan! Skifferin lounaalla on tarjolla 11 euron hintaan kahta liuskaa ja yhtä salaattia (kahvi ei kuulu hintaan, mistä piiitkä miinus, kuten tiedätte). Ensimmäisellä kerralla oli pelkästään luonnollista ottaa liuska. Toisella kerralla päätin testata salaatin, kunnes otin jälleen liuskan (Itämeri eli lämminsavulohta, savusärkeä ja pinaattia). Liuskoilla on vetovoimaa, kuten muillakin hyvillä pizzaserkuillaan. Kallion liuskat ovatkin taattua Skiffer-laatua. Täytteet ovat harkittuja, laadukkaita ja aina meheviä. Pohja on ohut ja reunat rapeita. Ehkä vähän liiankin, sillä niitä on hankala syödä. Yleensä järsin pizzojen reunatkin hyvällä ruokahalulla, mutta nämä ”poksahtelevat” reunat eivät kuulu suosikkeihini.
Sisustus 45-paikkaisessa ravintolassa on pelkistetyn tyylikäs. Isot valoa tuovat ikkunat, tummanharmaat seinät, seinien leikkimieliset taulut, kaltereiden takana oleva viinikaappi. Jännänä yksityiskohtana voisin muuten mainita ulko-ovea vastapäätä olevan baari- ja maksutiskin, joka on käännetty nurinpäin! Tarjoilija ei olekaan tiskin toisella puolella, vaan operoi asiakkaiden kanssa samalla puolella pöytää. Skiffer Kalliossa pelataan avoimin kortein!
Seuraavalla kerralla voisin mennä ilta-aikaan testaamaan paikallisen erikoisuuden eli Kallio-liuskan (16 €), jossa on täytteenä Harjun makkaratehtaan seitsemän chilin makkaraa, hapankaalia ja selleriä. Aikamoista!
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Skiffer Kallio
Fleminginkatu 8
00530 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti