maanantai 18. joulukuuta 2017

Wanha Sataman Makasiinijoulubuffet

Tänä vuonna tuli käytyä ensimmäisen kerran Wanhan Sataman joulubuffetissa. En tosin ole varma, onko se aiemmin edes sellaista tarjonnut. Marraskuun lopussa ehdin käydä testaamassa Katajanokan Kasinon joulupöydän, joten tuoretta vertailupohjaa löytyy. Molemmat ravintolathan sijaitsevat Katajanokalla, suhteellisen lähellä toisiaan.

Alkuun nostimme maljan tuleville joulunpyhille kuohuviinilasillisilla (9 €), joihin oli laitettu tujaus glögiä tuomaan jouluntuntua. Juoma kävi sunnuntaipäivän aperitiiviksi oikein hyvin. Wanhan Sataman joulubuffassa on tarjoilupöytiä vaikka muille jakaa: kolme alkupalapöytää (kaksi kalapöytää, yksi lihapöytä), juustopöytä, jälkiruokapöytä sekä pääruokapöytä, jonka takana operoi kokki. Luontevaksi lähestymistavaksi loimme ns. neljän lautasen strategian: alkukala-, alkuliha-, pääruoka- ja jälkiruokalautaset.



Tunnettu tosiasiahan näissä kinkereissä on se, että alkuruoat ovat se kulinaarinen kohokohta. Niin nytkin. Mädin, smetanan ja sipulin aina toimiva kombinaatio loi hyvän pohjan ensimmäiselle lautaselle. Graavilohi tilli-sinappikastikkeella toimi hyvin, kuten myös lämminsavustettu kirjolohi remoulade-kastikkeella. Katkarapu Skagen on mätiin verrattavissa oleva instituutio – löytyy aina lautaseltani. Kalapöydät olivat Wanhassa Satamassa kovassa iskussa. Lihapöydästä mainitsen paahtopaistin tymäkän maukkaalla piparjuuricremellä. Paahtopaisti toimi, mutta arvioisin, että Kasinon paisti toimi paremmin.


Pääruokaa oli pakko maistaa, vaikkei tässä vaiheessa nälkä enää kurninutkaan vatsanpohjassa. Härän seläke portviinikastikkeessa sekä rosmariinilla maustetut juurekset olivat varmaa suorittamista ilman suuria ilonkiljahduksia. Välijuustot jätin suosiolla väliin, mutta jälkiruokapöydän esittämään haasteeseen halusin vastata. Rommirusinat vaniljavaahdolla oli uusi, joskin miellyttävä, tuttavuus. Maitosuklaa-hasselpähkinäkakku, piparkakkupannacotta karpalokastikkeella sekä jo tutuiksi käyneet marmeladit pelasivat odotusten mukaisesti.



Palvelu oli tehokasta ja sydämellistä. Puitteet Wanhassa Satamassa olivat myös kohdillaan. Tosin alussa suuressa tilassa oli melko hämärää, minkä huomaa alkuruokakuvista, mutta jossakin kohtaa joku taisi nojata valokatkaisijaan, sillä tilaan tuli valoa, minkä puolestaan huomaa pääruoka- ja jälkkärikuvista. Olin tuttuun tapaan puoleen hintaan liikkeellä, mutta vaikka ruoat sai hyvällä alennuksella, loppulaskua nostivat alkuskumppa (9 €), kahvi (3,90 €) sekä narikka (3 €).

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Wanha Satama
Pikku Satamakatu 3-5
00160 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti