torstai 28. joulukuuta 2017

Vuoden 2017 parhaat ravintolat

Vuosi 2017 alkaa pikkuhiljaa olla taputeltu. Monella on tässä kohtaa tapana miettiä mennyttä vuotta ja sitä, mitä siitä jäi käteen. Vai jäikö yhtään mitään? Tottahan toki jäi, nimittäin toinen toistaan laadukkaampia ja miellyttävämpiä ravintolakokemuksia! Varsinaisia ravintola-arvosteluja syntyi vuoden aikana kaikkiaan 68 kappaletta, siihen päälle pari kirjoitusta Japanin matkan kulinaarisista makunautinnoista ja viimeisenä tämä julkaisu.

Ravintolakävijöiden valintojen maailman moninaisuuden tai vaihtoehtoisesti tyhjän mielen kirouksen aiheuttamaa tuskaa helpottaakseni olen koonnut vuoden 2017 voittavat valinnat viidessä eri kategoriassa. Kategoriat ovat lounas, brunssi, illallinen, pizza ja burger. Muissa kategorioissa kolmen kärki on saatu selville, mutta burgereista löytyi tänä vuonna vain kaksi suosikkia. Ravintolat eivät ole järjestyksessä, vaan kaikki mainitut 22 raflaa ovat saaneet laatuleiman meikäläiseltä. Olkaa hyvät, menkää ja nauttikaa!


Lounas

 

Vihreä Holvi
Vihreästä Holvista on tullut suosikkilounaspaikkani, kiireisen arjen levähdyskeidas. Myös Nyt-lehti mainitsi ravintolan vuoden parhaimpien listalla.

Sori Taproom
Kaisaniemen kuningas. Loistava lounas ja tyylikkään valoisat tilat.

Roster
Vuoden paras liikelounas. Kaikki toimi: ruoka, palvelu, miljöö. Vahva suositus.



Brunssi

 

El Fant
El Fantin erilainen brunssi. Aina ei tarvitse lähmiä brunssiansa buffetpäissään, vaan voi nauttia siitä tyylikkäästi pikkuannos kerrallaan.

Aito
Laadukas ravintola, laadukas brunssi. Vuodesta toiseen varma valinta.

Pikkubistro Kattila
Tampereen timantti. Hyvää brunssiruokaa viehättävässä miljöössä. Hinta-laatusuhde hipoo taivaita.


Illallinen

 

E. Ekblom
Turun jalokivi kauniissa jokirannassa. Vuoden paras illalliskokemus. Kaikki toimi. Kaikki.

Shelter
Erittäin miellyttävä illallinen. Loisteliaat viinit jäivät ruoan ohella mieleen.

Restoran Noa
Ravintola Tallinnan ytimen ulkopuolella on oman matkansa väärti. Ruoka on mielikuvituksellista, mutta useimmiten myös toimivan mainiota. Näkymät lahden toiselta puolelta Tallinnaan ovat häkellyttävän hienot.


Pizza

 

Via Tribunali
Vuoden pizzeria, ehdottomasti. Napolilaisen koulukunnan primus inter pares.

Classic Pizza
Vuoden paras pizza tuli maisteltua täällä, mikä hieman jopa yllätti kokeneen pizzan natustelijan. Yltäkylläinen lista täynnä herkullisen kuuloisia pizzoja.

Daddy Greens Pizzabar
Hyvää pizzaa, vaikka sisustus ei iske omaan silmään.


Burger

 

Social Food Burgerjoint
Kurvin burgerkeisari. Simppeleitä, mutta mehevän maukkaita laatuburgereita.

Korjaamon kesäpiha
Vuoden burgeryllättäjä. Korjaamon kesäpihan burgeri vei lisukkeineen kielen mennessään. Odotan jo ensi kesää.


Ensimmäisen blogivuoden parhaat ravintolat löydät muuten täältä.

2 kommenttia:

  1. Näyttää oikein hyvältä tuo lohi. Se onkin yksi suosikkiannoksistani. Meillä on myös juhlat tulossa, itseasiassa vuosipäivä. Sitä olisi tarkoitus mennä juhlistamaan. Täytyisi löytää meidänkin suunnalta jokin ihana laadukas ravintola.

    VastaaPoista
  2. En näköjään pääse blogini takaa kommentoimaan. Kävin läpi vuoden 2017 parhaat ravintolat ja ilokseni huomasin, että suurin osa porskuttaa edelleen hyvinvoivina eteenpäin. Vuosipäivän juhlistaminen hyvän ravintolaruoan merkeissä on aina paikallaan :)

    VastaaPoista