tiistai 26. maaliskuuta 2019

King Kebab

Kebab on minulle guilty pleasure. Tiedättehän? Jotakin, jota rakastaa, mutta josta ei oikein kehtaa huudella muille. Kebabannoshan on eräänlaista syntiä syömisen muodossa – sen verran isoja ja rasvaisen herkullisia laadukkaimmat annoksista ovat. Kävin kebabin syönnin korkeakoulun Suomen epävirallisessa kebabpääkaupungissa Turussa kymmenisen vuotta sitten opiskeluvuosinani. Sen jälkeen tuli todella pitkä tauko, kun arvelin ettei Helsingistä saa yhtä hyvää kebabia. Sitten menin King Kebabiin. Ja sitten toisen kerran. Ja kolmannen. Ja niin edelleen.

King Kebabilla on kolme toimipistettä ja meininki on muutenkin aika ammattimaista. Jopa nettisivut ovat harvinaisen informatiiviset. King Kebabilla on myös verkkokauppa, joka myy ravintolaketjun lippiksiä, pipoja ja t-paitoja! Tiedänpä mitä anoppini saa joululahjaksi.

Olen käynyt useampaan otteeseen King Kebabin Kallion yksikössä lounasaikaan. Tietysti yksin salaa mainitsematta lounaskohteestani kollegoilleni (hei vaan!). Lounaalla on saatavilla salaattipöytä, hanajuoma ja kebabannos yhdeksän euron sopuisaan hintaan. Olen erityisesti rullakebabin ja iskender kebabin suuri ystävä. Niinpä olen niitä molempia King Kebabissa maistanut, rullakebabia myös versiona kana. Olen jopa alkanut ihan vakavasti pohtimaan, että onko kana-aurajuustorulla Helsingin paras ruoka-annos.

Kuten arvata saattaa, annokset ovat valtavia. Mutta ennen kaikkea ne ovat laadukkaita ja äärimmäisen herkullisia. Kebablihan määrää ei ole annosteltu grammavaa’alla. Rullakebabin päällä on kivasti sulatettua juustoa. Jogurtti raikastaa molempia annoksia. (Note to self: älä enää nauti kebabia valkoinen kauluspaita päällä.)







Alkusalaatti jää odotetusti kuriositeetin tasolle, mutta eipä sille sen suurempaa roolia ole suunniteltukaan. Pienivatsaisimmat jopa jättävät sen kokonaan rauhaan. Ravintolan tilat ovat suuret ja selvästi peruskebabraflaa viihtyisämmät. Suurten ikkunoiden takaa voi vakoilla vastapäisen ravintolan vegaaniruoan ystäviä. Tarjoilu on erittäin ystävällistä ja tehokasta.

King Kebabin kebabit ovat laatutavaraa ja lounasdiili ohittamaton. Ei liian usein, mutta silloin tällöin!


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




King Kebab
Vaasankatu 19
00500 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti