tiistai 27. elokuuta 2019

Tiirikkala

Turun Aurajokirannassa Vähätorilla on kiva ravintolakeskittymä. Kesäisen letkeä terassitunnelma tempaa helposti mukaansa. Mutta syödäkin pitää, ja siihen tarkoitukseen viiden vuoden kunnioitettavaan ikään ehtinyt Anniskelukahvila Tiirikkala sopii kuin sarvi kuonoon.





Lounaalla Tiirikkalassa on tarjolla aika kattava kokonaisuus ja valinnanvaraa riittää. Voi ottaa vaikkapa päivän annoksen, kuten esim. harissakanaa tai korealaisittain maustettua häränrintaa, salaattibuffetin tai savulohikeiton. Tai sitten tekee, kuten minä ja ottaa sekä salaattibuffetin että savulohikeiton (12,50 €). Jackpot baby! Hintaan kuuluu kaiken lisäksi pieni jälkiruoka ja kahvi (myös erikoiskahvit, kuten cappuccino!).



Jo pelkkä Tiirikkalan salaattibuffet on vaikuttava ilmestys ja itsessään varsin riittävä. Tarjolla on laaja kattaus ajatuksella valmistettua ruokaa. Pääpaino on tervehenkisesti salaateissa, mutta meitä lihanrakastajiakaan ei ole unohdettu, sillä löysin buffetista mm. kanaa. Ikään kuin pääruokana pöytään kannettu savulohikeitto lämminsavulohesta saaristolaisleivän kera oli konstailemattoman hyvä setti. Keitto oli selvästi keskitason kalakeiton yläpuolella, mutta vaimoni mukaan Fisken på Diskenin ikoniseen, jopa Suomen parhaimmaksi mainostettuun lohisoppaan jäi vielä vaaksa tai kaksi. Mene ja tiedä. Jälkipalana nauttimani porkkanakakku ja cappuccino jättivät luonnollisesti suun entistä leveämpään hymyyn, kun astelin ulos ravintolasta.



Tiirikkala sijaitsee erittäin tyylikkääksi laitetussa 1800-luvun puurakennuksessa. Kun tiloja kunnostettiin Artekin jälkeen ravintolakäyttöä varten, ei vanhoihin rakenteisiin koskettu. Säilytetyt puuseinät henkivätkin vanhan ajan patinaa ja nimenomaan hyvällä tavalla. Tiirikkalan uniikki interiööri on harvinaislaatuisen hurmaava ja silmää miellyttävä.


Tiirikkala jätti itsestään erittäin positiivisen fiiliksen niin ruoan kuin miljöönkin puolesta.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Tiirikkala
Linnankatu 3
20100 Turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti