perjantai 17. heinäkuuta 2020

Kokka Bistro&Bar

Lahden ykkösravintola on helppo nimetä: se on luonnollisesti arvostettu ja tunnustettu Roux. Perintöprinssin roolista sen sijaan kisaa useampi ehdokas, kuten vaikkapa Popot, Trattoria Seurahuone ja legendaarinen Mamma Maria. Kesäkuun alussa Lahden taivaan alle syntyi uusi varteenotettava kärkiravintola Kokka Bar & Bistro. Rouxin ja Popotin porukoiden kolmas ravintola nimittäin aukesi Lahden satamassa. Me valitsimme sen treffi-iltamme pääpaikaksi.




Vaikka asiaankuuluvat aperitiivit oli nautittu jo Vesijärven maisemia katsellessa viereisessä Piano Paviljongissa, avasin pelin kesän toistaiseksi parhaimmaksi osoittautuneella drinkillä Italian Ice Tealla (7,5 €). Se oli simppeli, mutta syntisen herkullinen koostuen punaisesta vermutista, ginger alesta ja sitruunasta. Mamma mia, vahva suositus! Kokka tuo varsin näyttävästi nettisivuillaan esille dry ager -raakakypsytyskaapin ja sen kypsentämät herkut. Mikä minä olen markkinointiviestiä vastustamaan, tämmöinen tavallinen turakainen? Niinpä otin alkuruoaksi kesäisen mansikka-vuohenjuustotoastin ilmakuivatulla ankanrinnalla (9 €). Raaka-aineet olivat kiehtovan herkullisia ja kokonaisuus laadukas napakymppi. Vaimoni valitsi salaatin grillatuista kauden kasviksista (8 €). Hän totesi sen olleen juuri sellaisenaan erinomainen.




Pääruoaksi halusin grillattua Iberico-possun kylkeä (24 €). Sitä avittamaan oli lautaselle aseteltu kauniisti punaviinikastiketta, varhaisperunoita punaisessa pestossa sekä viskillä liekitettyjä padron-paprikoita ja aiolia. Vaimoni siirtyi pääruoan kohdalla kasviksista lihallisiin herkkuihin ottaen klassisen naudan sisäfileestä valmistetun pippuripihvin (26 €) kermaisella viherpippurikastikkeella sekä parmesaanilla maustetuilla maalaislankkuperunoilla. Väitän, että tuollaisten annosten edessä puritaaneimmankin kasvissyöjän suupielestä kirpoaa vähintäänkin yksi keskikokoinen kuolatippa. Olimmekin molemmat enemmän kuin tyytyväisiä esimerkillisiin annoksiimme. Ne olivat laadukkaista raaka-aineista tehtyjä upean tasapainoisia annoksia. Pääruoan kylkeen otin tarjoilijan suosituksesta argentiinalaista malbecia (6,40 € / 16 cl). Viinilista on mielenkiintoinen ja erittäin kattava myös laseittain saatavien viinien osalta. Ja mikä parasta: se on asiakasystävällisesti hinnoiteltu.




Kenties alkudrinkistä huumaantuneena skippasin jälkiruoan kiinteässä muodossa ja otin digestiiviksi tillivodkasta, basilikasta, roseepippurista ja tonicista valmistetun tillitonicin (9 €), mikä oli intensiivisyydessään oivallisen parahultainen päätös onnelliselle illalle. Vaimoni lasketteli perinteisemmillä laduilla valiten pallon vadelmasorbettia (4 €), mikä ei pettänyt.




Kokkaa suunnitellessa sisustuslehdet ovat olleet ahkerassa luennassa, sillä sen verran tyylikäs ilme ravintolaan on saatu aikaiseksi. Värimaailma ja materiaalivalinnat ovat rauhallisia ja harkittuja, mutta kaukana tylsästä. Palvelu sujui ystävällisesti. Ilta oli onnistunut kaikin puolin.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kokka
Borupinraitti 4
15140 Lahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti