keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Betony Gastropub

Aika nopeasti ravintoloita selatessa kävi ilmeiseksi, että jos Kouvolassa haluaa nauttia hyvää ruokaa, on place to be Gastropub Betony. Tiivis, mutta herkulliselta kuulostava ruokalista yhdistettynä arvatenkin laadukkaaseen juomavalikoimaan sekä kehuvat arvostelut Tripadvisorissa olivat valinnan perusteena.



Jaoin ystäväni kanssa alkuun tapas-lautasen (10 €), jossa oli paahdettua leipää, muutama siivu salamia, kahta eri juustoa, savumuikku sekä kipollinen marinoituja oliiveja. Ihan kiva alkupala, mutta ei kovin ihmeellinen. Kaiken lisäksi juustot tarjoiltiin turhan kylminä, jolloin niiden maut eivät päässeet esiin.



Pääruoan kohdalla nostin panoksia valitsemalla House Burgerin (16 €), isot bataattiranskalaiset (6 €) sekä kaksi dippiä (á 1 €). Kohtuullisen pienikokoista hampurilaista ei ollut tungettu täyteen täytteitä, mikä onkin laatuburgerin vaatimus. Pekonihilloke oli mielenkiintoinen lisä, vaikka hampurilaista syödessäni en osannut päättää, oliko se hallitsevuudessaan hyvä vai huono juttu. En ehkä osaa vieläkään. Bataattiranskalaiset olivat erinomaisia ja makukokemusta täydensivät niiden kylkeen palkkaamani sriracha- ja aiolimajoneesit sekä annokseen kuuluva talon ketsuppi.




Ruokia ryydittämään valikoin niin raikasta rieslingiä (16 cl / 9,5 €) kuin argentiinalaista malbecia (16 cl / 9,5 €). Molemmat totesin perin oivallisiksi illallisseuralaisiksi.

Betonystä ei voida kirjoittaa mainitsematta sen ystävällisiä tarjoilijoita, etunenässä Teroa – Kouvolan tanssahtelevinta baarimikkoa – kuten ravintolan nettisivuilla tuo kohtelias herrasmies leikkisästi esitellään. Miljöö on tummanpuhuvan tyylikäs ja rennon äijämäinen.




Illan aikana oli tarkoitus kysyä henkilökunnalta, että mistä ravintolan nimi tulee. Arvelimme sen viittaavaan Kouvostoliiton komeisiin betonirakennuksiin. Illan tuoksinassa kysymys kuitenkin unohtui esittää. Mutta ei hätää! Asia nimittäin paljastuu ravintolan nettisivuilta. Betony on yrtti, Rohtopähkämö. Yrtin on uskottu toimivan myös humalatilan parantamiseen tai estämään humalatilan syntyminen. Sanotaan näin, että Kouvolan yössä yrtistä olisi voinut olla apua. Aamun kohmelon perusteella voitiin nimittäin tehdä johtopäätös, että ainakaan burgereissamme rohtopähkämöä ei ollut käytetty. 

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Betony Gastropub
Oikokatu 2
45100 Kouvola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti