maanantai 7. syyskuuta 2020

La Torrefazione (Lasipalatsi)

Helsingin keskeisin paikka Lasipalatsi on herännyt uuteen eloon Amos Rexin myötä. Vaikka sen nykyinen näyttely Generation 2020 onkin – anteeksi ranskani – surkea, on silti syytä tallustella Lasipalatsille. Nimittäin urbaanin tyylikäs sisäpiha terasseineen ja kumpuilevine muotoineen. Lasipalatsissa majaansa pitää myös La Torrefazione -ketjun kahvila.



La Torrefazione – kaverillisesti Torre – tarjoaa viittä eri lounasvaihtoehtoa aina salaatista pastaan ja risotosta keittiömestarin suositukseen. Vaikka ainaisessa lihanhimossani olisin halunnut myöntyä keittiömestarin pontevaan ehdotukseen karitsamakkaroista portviinikastikkeessa, etenin uskoni vastaisesti valitsemalla vegesalaatin. Kyllä, vegesalaatin. Paahdettua leipää ja kikhernesalaattia (12,90 €). Sitä ennen nautin tarjoilijan vinkistä talon leipää ja levitettä. Eikä mitä tahansa levitettä, vaan maailman parasta levitettä. Kyllä, maailman parasta levitettä! Oli niin syntisen maukasta, että olisin pois lähtiessäni halunnut sitä vielä maistaa, mutta turhaan. Se oli jo loppu, mennyt parempiin suihin.




Salaatti oli hyvää. Mitä muuta salaatti voi olla? Siinä oli paahdettua leipää, kikherneitä, lehtikaalia, pinaattia, avokadoa, tomaattia, marinoitua kesäkaalia, kanttarelleja ja paprikakastiketta. Sitä söi mielellään. Mutta se oli salaattia. Sen arvoasteikko ei ole yhtä laaja kuin muiden ruokien. Huono salaatti ei harmita kauaa, eikä loistelias salaatti jää muistiin juurikaan viimeistä haarukallista pidemmäksi aikaa.





Lasipalatsin Torren pohjamuoto on kivan vinkeä vinoudessaan. Miljöö on melko geneerinen. Yhtäältä voi tsiigailla terassin meininkiä, toisaalta taksikuskien röhnöttämistä. Sisäänkäyntejä laskin olevan peräti kolme. Meininki on rempseää ja nuorekasta. Lounaan yhteydessä tilaamaani suodatinkahvia (puoleen hintaan 1,50 €) piti käydä erikseen pyytämässä. Ei siinä mitään. Vapaapäivänä on aikaa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




La Torrefazione
Mannerheimintie 22
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti