torstai 2. kesäkuuta 2022

Via Armonia

Viime syksynä napolilaiset pizzat saavuttivat Porvoon, kun Via Armonian massiivinen pizzauuni vihittiin käyttöön. Olimme kärppänä paikalla heti loppukeväästä. Sateinen Porvoo ei esitellyt parhaita puoliaan, kun odottelimme autossa pizzerian avautumista. No, mitä sitä ei tekisi laadukkaan pizzan ja Mutaveijareiden konsertin vuoksi. 

Tilasimme alkuun jaettavaksi antipastit kahdelle (22 €). Alkupala paljastui verrattoman laadukkaaksi ja monipuoliseksi. Salaattipedin päällä oli monenlaista juustoa, lihaa ja vihannesta. Määrä riitti erinomaisesti kolmelle henkilölle jaettavaksi. 


Pizzaksi valitsin Miss Italian (18,5 €), joka paljastui ravintolan suosituimmaksi pizzaksi. Se sisälsi San Marzano -tomaattikastiketta, kirsikkatomaatteja, pecorinoa, mozzarellaa, parmesaanilastuja, parmankinkkua, rucolaa sekä oliiviöljyä. Olen aina tykännyt, että pizzassa on muutakin kuin tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Tietysti täytteitä tulee olla sopivasti ja niiden on pelattava yhteen. Näin tapahtui Miss Italiassa. Makumaailma oli harkittu ja raaka-aineet laadukkaita. Pizza oli napolilainen pizza par excellence päästen samaan kategoriaan muiden aivan huippujen, kuten Capperin ja Via Tribunalin (keskusta, Kallio) pizzojen kanssa.

Via Armonia on viihtyisä ravintola, jonka seiniltä ja ikkunalaudoilta löytyy italialaishenkistä rekvisiittaa. Teema jatkuu pizzauuninkin äärellä, sillä ravintolassa työskentelee italialaisia kokkeja. Isoista kaari-ikkunoista oli kiva katsoa sateista Porvoota lasten leikkiessä läheisellä sohvalla. Palvelu oli mutkattoman rentoa ja huomioivaa. 




Via Armonia on tasokas, mutta samalla rento paikka. Ruokalista on tiiviin selkeä: tarjolla ei ole muuta kuin erikokoisia antipasti-lautasia, lukuisa määrä pizzoja sekä jälkiruoaksi vain tiramisua. Arvelen, että ravintola saavuttaa jonkinlaisen klassikon aseman Porvoon ravintolakentässä jo nykyisen hallituskauden aikana. Väheksyä ei voida sitäkään, että Via Armonia pitää Porvoon tunnustetun ravintolakentän kiinni ajassa myös rakastettujen napolilaisten pizzojen osalta. 

Ruoka 5/5

Kokemus 5/5

Hinta-laatu 4/5

Via Armonia 

Rauhankatu 33, 06100 Porvoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti