torstai 12. syyskuuta 2019

Via Tribunali (Kallio)

Senaatinorin kupeessa sijaitseva, jo reilun kahden vuoden ikään ehtinyt Via Tribunali on ollut hitti perustamisestaan lähtien. Itsekin olen käynyt testaamassa paikan napolilaiset pizzat useampaan otteeseen. Jonottamiselta en ole kertaakaan välttynyt. Menestyksen valossa ei ole ihme, että parisen viikkoa sitten avautui luonnonkauniiseen Kurviin toinen Via Tribunali. Vaikka ravintola oli mintissä sisältä, samaa ei voida sanoa katunäkymistä ulkona. Hämeentien rais… remontti näkyi ja kuului. Katse ei voi välttyä auki revityiltä kaduilta tai työmaa-aidoilta. Kun perspektiivin sijoittaa kuitenkin vähän kauemmaksi tulevaisuuteen, voi todeta, että sijainti uusitun Kansa-talon kulmassa, aivan Sörnäisten keskeisimmällä paikalla, on aika jees.





Kallion Via Tribunali – kuten ravintolaa nettisivuilla kutsutaan – aukesi ”salaa” soft opening -periaatteella. Se meni minulta ohi. Olin työkavereiden kanssa lounasaikaan liikkeellä kuitenkin virallisena avajaispäivänä elokuun lopulla ja taisinpa olla sinä päivänä ensimmäinen, joka itsensä sisään kampesi.

Via Tribunali ei erityisemmin helli meitä lounasdiilihaukkoja. Ravintola nimittäin tarjoaa normaalia a la carte -listaansa myös lounasaikana. Kaukana ovat kympin lounasannokset, salaattipöydät ja lounaan jälkeinen kahvi. Tästä luonnollisesti iso miinus. Minun maailmankuvassani Via Tribunaliin ei ole syytä mennä lounasaikaan, vaan ainoastaan lounasajan ulkopuolella.

No, se siitä ininästä. Valitsin pizzakseni Bellinin (16,50 €), tuon juustoisen blondin. Pizza oli erinomainen, kuinkas muuten. Se koostui savustetusta scamorza-juustosta, mozzarellasta, pecorinosta, parmesaanista, kirsikkatomaateista, basilikasta sekä oliiviöljystä. Vaikka pizza oli juustoinen, oli se samaan aikaan tasapainoisen herkullinen. Näiden Via Tribunalin pizzojen yksi parhaimmista puolista onkin se, että reunat eivät ole vain grynderien himoitsemaa jättömaata. Pizzan syö suu muikeana viimeistä palaa myöten. 



Kallion toimipiste on kahdella kerroksellaan ja noin 150 asiakaspaikallaan selkeästi isompi kuin keskustan sisaruksensa. Miljööstä jää mieleen suuri huonekorkeus, korkeat ikkunat, betonipilarit ja katossa risteilevät hormit. Tila on avara ja väljä. Suurten ikkunoiden takaa aukeavan urbaanin maiseman kanssa pystyy oikeastaan kilpailemaan vain kultainen pizzauuni, joka on tietysti samalla myös koko ravintolan sydän.

Via Tribunali Kalliossa jatkaa ”isosiskonsa” menestystarinaa. Pizzat ovat lajinsa valioyksilöitä. Pizzan ystävien kannattaa muuten tutustua tähän Cityn oivalliseen yhteenvetoon Helsingin parhaimmista pizzerioista. Mainittakoon, että lähes jokaisesta löytyy arvostelu myös blogistani.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Via Tribunali
Hämeentie 33
00500 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti