Kallion Via Tribunali – kuten ravintolaa nettisivuilla kutsutaan – aukesi ”salaa” soft opening -periaatteella. Se meni minulta ohi. Olin työkavereiden kanssa lounasaikaan liikkeellä kuitenkin virallisena avajaispäivänä elokuun lopulla ja taisinpa olla sinä päivänä ensimmäinen, joka itsensä sisään kampesi.
Via Tribunali ei erityisemmin helli meitä lounasdiilihaukkoja. Ravintola nimittäin tarjoaa normaalia a la carte -listaansa myös lounasaikana. Kaukana ovat kympin lounasannokset, salaattipöydät ja lounaan jälkeinen kahvi. Tästä luonnollisesti iso miinus. Minun maailmankuvassani Via Tribunaliin ei ole syytä mennä lounasaikaan, vaan ainoastaan lounasajan ulkopuolella.
No, se siitä ininästä. Valitsin pizzakseni Bellinin (16,50 €), tuon juustoisen blondin. Pizza oli erinomainen, kuinkas muuten. Se koostui savustetusta scamorza-juustosta, mozzarellasta, pecorinosta, parmesaanista, kirsikkatomaateista, basilikasta sekä oliiviöljystä. Vaikka pizza oli juustoinen, oli se samaan aikaan tasapainoisen herkullinen. Näiden Via Tribunalin pizzojen yksi parhaimmista puolista onkin se, että reunat eivät ole vain grynderien himoitsemaa jättömaata. Pizzan syö suu muikeana viimeistä palaa myöten.
Kallion toimipiste on kahdella kerroksellaan ja noin 150 asiakaspaikallaan selkeästi isompi kuin keskustan sisaruksensa. Miljööstä jää mieleen suuri huonekorkeus, korkeat ikkunat, betonipilarit ja katossa risteilevät hormit. Tila on avara ja väljä. Suurten ikkunoiden takaa aukeavan urbaanin maiseman kanssa pystyy oikeastaan kilpailemaan vain kultainen pizzauuni, joka on tietysti samalla myös koko ravintolan sydän.
Via Tribunali Kalliossa jatkaa ”isosiskonsa” menestystarinaa. Pizzat ovat lajinsa valioyksilöitä. Pizzan ystävien kannattaa muuten tutustua tähän Cityn oivalliseen yhteenvetoon Helsingin parhaimmista pizzerioista. Mainittakoon, että lähes jokaisesta löytyy arvostelu myös blogistani.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Via Tribunali
Hämeentie 33
00500 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti