torstai 13. lokakuuta 2022

Resunga

Moni paikallinen ei ehkä tunnista Resungaa, sillä nepalilaisen ravintolan varsinainen nimi ei ole yhtä suurilla kirjaimilla kirjoitettu kuin HIMALAYAn CUISINE -teksti, joka tervehtii versaaleilla ohikulkijoita ravintolan julkisivussa. Olen käynyt kesällä 2016 avatussa ravintolassa kaksi kertaa lounaalla, vaikka – sen myönnän – en ole nepalilaisen ruoan suurin ystävä. 

Resungassa tarjoillaan tiistaista perjantaihin lounasta. Jokaisena päivänä on eri kattaus. Päivän sisällä valittavana on viisi vaihtoehtoa (10–11 €), yhdistelmä kahta vaihtoehtoa (mix thali, 12 €) tai päivän erikoinen hieman kalliimmalla hinnalla (14,90 €). Tykkään maistella eri makuja, joten olen molemmilla kerroilla valinnut mix thalin.


Ensimmäisellä kerralla maistoin klassista butter chickenia eli tandoorimarinoituja kanan rintapaloja cashew-tomaatti-voi-kermakastikkeessa sekä tandoorissa paistettuja lampaan jauhelihavarraspaloja tomaatti-chilikastikkeessa. Kanapalat olivat maukkaita, mutta lampaasta en pitänyt alkuunkaan. Sipulia ja tulisuutta oli liikaa minun makuuni, eivätkä lampaan jauhelihavarraspalat olleet edes hyviä. 



Toisella kerralla otin palak paneeria eli tuorejuustoa pinaatti-kerma-currykastikkeella sekä friteerattua pangasiusta currykastikkeessa. Mauton tuorejuusto pinaattisessa kastikkeessa jäi pahasti herkullisten kalapalojen jalkoihin. Voikin sanoa, että friteeratut kalapalat olivat Resungan lounasannoksista paras. Kaikkia makuja säestää asiaankuuluvasti muhkea naanleipä. Alkusalaattipöytäkin Resungasta löytyy, mutta se on varsin riisuttu versio; lähes kebab-pizzerioiden tasoa. 

Resungan miljöötä hallitsevat punaisen ja ruskean sävyt. Vaikka en erityisesti pidä interiööristä, täytyy sanoa, että ravintola on siisti pöytäliinoja myöten. Tulee mieleen lähellä sijaitseva kiinalainen Yang’s, joka myös on huomattavasti siistimpi sisältä kuin mitä kenties ulkokuoren perusteella voisi päätellä. Palvelu on Resungassa todella ystävällistä ja huomioivaa. 

Ruoka 3/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 3/5

Resunga

Seurantie 1, 01800 Klaukkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti