lauantai 1. lokakuuta 2022

Medicin Man

Medicin Man taitaa olla Hyvinkään tunnetuin ravintola. Ravintola jakautuu alakerran kellariravintolaan, jossa kävin lounaalla ja maantasolla sijaitsevaan gastropubiin. Kenties juuri monipuolisuus on pitkän iän ja suosion salaisuus. 

Lounaalla tarjolla on noutopöytä (11,30 €) tai muutama eri lautasvaihtoehto, jotka ovat euron pari kalliimpia. Buffetista löytynyt karamellisoitu possu kermaperunoilla oli kuitenkin itsestään selvä valintani. Sekä possu että perunat olivat todella herkullisia ja makumaailmaltaan yllättävän muhkeita. Lopputulos oli selvästi parempi kuin buffeteissa yleensä. Yleensä käy nimittäin niin, että vielä listalla herkulliselta kuulostanut ruoka paljastuu semimauttomaksi nuupahtaneeksi mössöksi. Alkusalaattipöytäkin oli mukavan moniulotteinen. Tarjolla oli tomaatti-kurkku-paprika-oliivisalaattia, coleslaw-tyyppistä raastesalaattia, riisipohjaista salaattia sekä kinkkupastasalaattia. Oivallista alkusalaattipöytää ryyditti maukas focaccialeipä. Jälkipalaksi oli tarjolla vielä jonkinlaista köyhän miehen mustikkakakkua, mutta kuivahtanut kakku ei näissä karkeloissa pärjännyt alkuunkaan.



Vaikka Medicin Manin ruokatuote oli nappisuoritus, eivät ensimmäiset hetket ravintolassa vakuuttaneet minua. Ensin odottelin ylipäätään mahdollisuutta maksaa lounaani, sitten pöytäni siivoamista, sen jälkeen vesilasia ja -kannua. Pöydästäni löytyi vain haarukka, joten veitsikin piti hakea muualta. Ravintola oli kieltämättä täynnä ja härdelli päällä ihmisten sinkoillessa ahtaassa tilassa sinne tänne. Henkilöstö hoiti kuitenkin hommansa ammattimaisesti ja varmasti niin hyvin kuin mahdollista. Pahimman rysän laannuttua he päivittelivätkin runsasta lounasasiakasmäärää. Kansa on taas näemmä liikkeellä. 


Medicin Manin kellariravintolan miljöö on ehtaa kellaria tiiliseinineen ja luonnonvalon puutteineen. Massiivinen baaritiski dominoi pienehköä tilaa. Seinillä ollut taide oli… sanotaanko hyvin klassista.

Oma otantani Hyvinkään ravintoloista rajoittuu nyt Medicin Maniin ja Obelixiin. Jos minulle joskus siunaantuu kolmas käynti kaupunkiin, valitsen näistä kahdesta ehdottomasti Medicin Manin. Tai jonkin ihan uuden kohteen, koska se vähän niin kuin kuuluu tyyliini. 

Ruoka 4/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 4/5

Medicin Man

Uudenmaankatu 1, 05800 Hyvinkää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti