sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kotileipomo Eromanga

Eromangan lihapiirakalla on jonkinasteinen legendan asema. Sitä pidetään kaupungin parhaimpana ja leipomon kotisivujen mukaan lihikset ovat valloittaneet koko Suomen. Huomioiden edellä mainittu ja se, että olen viime aikoina riittävän usein Eromangan ohi kävellessäni kuolannut lihis & lihaliemi -kylttiä (4,40 €), lopulta kyse oli vain siitä, milloin murtuisin ja menisin itse testaamaan kuulopuheiden todenperäisyyden.

Sain isohkon lihiksen kassalta kevyesti lämmitettynä. Lihaliemi herätti jo ennen tilausta mielenkiintoa minussa, joten oli pienimuotoinen pettymys, kun se tulikin jauheena kupin pohjalla. Sain ohjeeksi lisätä lämmintä vettä siihen. Lopputulos oli kuitenkin erittäin maukas ja sen tuoma makumaailma sopi lihiksen kylkeen kuin samppanja arkipäivään. Eli siis tosi hyvin. Lihapiirakka ei ollut syntisen rasvainen, mutta ei se terveysruoaksi välttämättä käy. Makumaailma oli simppeli, sillä mistään nuoruudesta tutusta snägärilihiksestä ”kaikilla mausteilla” ei tässä rotulihiksessä ollut kyse. Kokonaisuus oli ehyt, mutta ehkä se lopullinen tajunnanräjäyttävä isku jäi antamatta. Jotain jäi ehkä kuitenkin puuttumaan.



Leipomon sisustus on vahvasti kallellaan Kaurismäen Suomeen: pelkistettyä, ulkokuorella ei koreilla. Ruskean sävyt hallitsevat. Palvelu oli ystävällistä, mutta itsepalveluperiaate vallitsee Eromangassa: kertakäyttölautanen ja muut tavarat viedään itse pois ruokailun jälkeen.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kotileipomo Eromanga
Pohjoinen Makasiinikatu 16
00130 Helsinki
http://eromanga.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti