Siinä se on nököttänyt pitkään,
aivan silmieni alla, Aleksilla. Välillä päähän on putkahtanut pieni ajatus,
että pitäisikö tuollakin käydä, mutta ei kovin usein. Ravintolan ulkokuori ei
nimittäin herätä sen suurempia mielihaluja mennä sisään asti, vaan huokuu
jotain muuta, kenties 90-lukua? Mutta niin vain sekin päivä koitti, että pääsin
ovista sisään. Porukka päättää, sanoo Antti Rinne ja minä korjaan, että
lounasporukka päättää. Näin se välillä menee.
Ravintola oli lounasajan
loppupuolella vielä melkein täynnä. Kuuden hengen porukallemme taiottiin
peri-italialaiseen tyyliin kuitenkin riittävän tilava pöytä, vaikka osa meistä
olisi jo voinut kääntyä pois. Sitten vain tiskin ja salaattipöydän kautta
odottelemaan. Lounaslista koostui pastasta, risotosta, pizzasta, salaatista ja
lohiannoksesta. Eli aika monipuolinen valikoima. Ryhmästämme 83,3 % päätyi
Pavarotti-pizzaan, minä mukaan lukien. Se sisälsi melkoisen hyvänkuuloisen perjantaipaketin:
salamia, kinkkua, jauhelihaa, sipulia ja mozzarellaa. Pitäähän sitä tankata
huolella illan pikkujouluja varten! Kylkeen kolmenkympin nero d’avola -punkku,
josta tuli lasi jokaiselle. Etelä-eurooppalaista.
Pizza oli oivallinen, muttei
välttämättä kovin paljoa enempää. Osa porukastamme moitti turhan paksua pohjaa.
Viiltävän tarkkaa annosanalyysiä ei nyt tullut tehtyä, kun oli kiire jutella
työasioista ja niistä pikkujouluista. En tainnut muistaa edes kysyä
mielipidettä pasta-annoksesta. Perushyvää pizzaa ja punkkua, ei siinä mitään. Niin,
se salaattipöytä. Se oli sitä, mitä ne aina ovat. Pizzasta lähtee varmasti
nälkä, joten mielestäni kysymys kuuluu, miksi edes vaivautua.
Palvelu oli äärimmäisen
ystävällistä. Kanssakäyminen tapahtui kivasti kolmella kielellä: suomeksi,
englanniksi ja luonnollisesti italiaksi. Ravintolan sisustus jatkoi
ulkopuolisten osien antamaa vaikutelmaa ”ajan patinoimasta” paikasta. Prego!
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Il Siciliano
Aleksanterinkatu 36
00100 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti